[av_three_fourth first min_height=” vertical_alignment=’av-align-top’ space=” margin=’0px’ margin_sync=’true’ row_boxshadow_color=” row_boxshadow_width=’10’ link=” linktarget=” link_hover=” padding=’20px’ padding_sync=’true’ highlight_size=’1.1′ border=’2′ border_color=’#e5e5e5′ radius=’0px’ radius_sync=’true’ column_boxshadow=’aviaTBcolumn_boxshadow’ column_boxshadow_color=’#d8d8d8′ column_boxshadow_width=’10’ background=’bg_color’ background_color=” background_gradient_color1=” background_gradient_color2=” background_gradient_direction=’vertical’ src=” attachment=” attachment_size=” background_position=’top left’ background_repeat=’no-repeat’ animation=” mobile_breaking=” mobile_display=” av_uid=’av-ju2oqq7c’ custom_class=”]

[av_heading heading=’Sporten, ik wel! – gedetineerde P.’ tag=’h2′ link_apply=” link=’manually,http://’ link_target=” style=” size=” subheading_active=” subheading_size=’15’ margin=’20px’ padding=’10’ color=” custom_font=” custom_class=” admin_preview_bg=” av-desktop-hide=” av-medium-hide=” av-small-hide=” av-mini-hide=” av-medium-font-size-title=” av-small-font-size-title=” av-mini-font-size-title=” av-medium-font-size=” av-small-font-size=” av-mini-font-size=”][/av_heading]

[av_textblock size=” font_color=” color=” av-medium-font-size=” av-small-font-size=” av-mini-font-size=” av_uid=’av-ju2p3ipy’ custom_class=” admin_preview_bg=”]
Februari 2019

Voor mijn detentie heb ik verschillende sporten gedaan waaronder fitness. Maar nu is sporten de belangrijkste factor geworden tijdens mijn detentie.
En als wij het hebben over sporten dan hoort daar ook een goed voedingspatroon bij. Want voornamelijk bij Fitness heb je eiwitten/proteïne nodig voor herstel van je spieren na de training. Maar is het haalbaar en te betalen als je weinig of geen geld hebt tijdens je detentie? Ik geef als voorbeeld hoe ik mijn voeding en sport heb aangepast tijdens detentie.
Met 1 pak Brinta, 4 dozen eieren en 1 pot pindakaas ben ik ongeveer €8,- kwijt per week.

Ook heeft je lichaam koolhydraten nodig voor de energie. Dit zit in volkorenbrood, rijst, aardappelen en peulvruchten. Als je al deze voedingsmiddelen gebruikt krijg je voldoende koolhydraten binnen en hoef je deze niet extra in te nemen.
Het kan ook eens voorkomen dat je op tijd eet, drinkt en slaapt maar dat je geen zin hebt om te gaan sporten. Dit kan komen doordat het thuis ff niet goed gaat en je vanuit je detentie of situatie machteloos voelt en vaak weinig kan betekenen. Door je frustratie wil je liever helemaal niks meer doen maar mijn advies is om het toch te proberen en gewoon te gaan sporten. Ook al ga je een half uur wandelen buiten tijdens luchten dan zal je merken dat je, je weer beter voelt.


Maart 2019

Zorgen dat ik fit blijf en ik zeg op naar “Fit2China”!!

Jaren geleden had ik het idee om een keer de Chinese Muur te bewandelen. Ik hou van reizen naar vreemde landen, reizen door prachtige gebieden, mooie flora en fauna, de bevolking leren kennen, de lucht inademen, het eten en het landschap voelen, proeven en ruiken. Nu besef ik mij dat ik door mijn detentie sinds 2012 ook niet meer heb kunnen reizen.

Ongeveer 3 jaar geleden dacht ik; ‘Waarom zou je niet van Nederland naar China kunnen wandelen?’ Dus heb ik toen het een en ander uitgezocht met wat de mogelijkheden zijn en na een motiverend gesprek met een goede vriend heb ik besloten om na mijn detentie de uitdaging aan te gaan met mijzelf om van Nederland naar China te wandelen.

Sporten is niet alleen goed voor mijn body maar ook voor mijn mind want mijn negatieve gedachten worden geëlimineerd. Wat er is gebeurd in het verleden kan ik nu niks aan veranderen en de verloren jaren krijg ik er ook niet mee terug. Ik wil laten zien dat niks onmogelijk is, dat je alles kan bereiken wat je maar wilt en dat een mens veel sterker is dan hij laat zien. De uitdaging bestaat voornamelijk uit discipline, wat voor mij inhoud een strak trainingsprogramma en voedingsschema.

De voorbereidingen zijn in volle gang zoals de juiste documenten, weersomstandigheden, het uitzoeken van een looproute, gevaren zoals flora en fauna enz.

Mijn vriendin staat 100% achter mijn doel en plan en zij gaat graag mee om met mij dit avontuur aan te gaan en door haar enthousiasme en sportiviteit motiveren wij elkaar op weg naar onze reis. Elkaar motiveren, inspireren en vooral positief blijven! Zorgen dat ik fit blijf en ik zeg op naar “Fit2China”!!
[/av_textblock]

[/av_three_fourth][av_one_fourth min_height=” vertical_alignment=’av-align-top’ space=” margin=’0px’ margin_sync=’true’ row_boxshadow_color=” row_boxshadow_width=’10’ link=” linktarget=” link_hover=” padding=’20px’ padding_sync=’true’ highlight_size=’1.1′ border=’2′ border_color=’#e5e5e5′ radius=’0px’ radius_sync=’true’ column_boxshadow=’aviaTBcolumn_boxshadow’ column_boxshadow_color=’#d8d8d8′ column_boxshadow_width=’10’ background=’bg_color’ background_color=” background_gradient_color1=” background_gradient_color2=” background_gradient_direction=’vertical’ src=” attachment=” attachment_size=” background_position=’top left’ background_repeat=’no-repeat’ animation=” mobile_breaking=” mobile_display=” av_uid=’av-2tuv7q’ custom_class=”]
[av_image src=’https://www.timeys.nl/wp-content/uploads/2019/06/tralies-kl-300×150.jpg’ attachment=’1638′ attachment_size=’medium’ align=’center’ styling=” hover=” link=” target=” caption=” font_size=” appearance=” overlay_opacity=’0.4′ overlay_color=’#000000′ overlay_text_color=’#ffffff’ copyright=” animation=’no-animation’ av_uid=’av-ju2ot6on’ custom_class=” admin_preview_bg=”][/av_image]

[av_textblock size=” font_color=” color=” av-medium-font-size=” av-small-font-size=” av-mini-font-size=” av_uid=’av-ju3ybbsa’ custom_class=” admin_preview_bg=”]

P. Gedetineerde

[/av_textblock]
[/av_one_fourth]

Pin It on Pinterest