ZO BENUT JIJ JOUW “GESTOLEN TIJD”

Lijkt het je interessant om als ervaringsdeskundige te spreken in een jeugdgevangenis over jouw ervaringen? Lijkt het je interessant om langs scholen te gaan om jongeren bewust te maken van de gevolgen van keuzes die hebben geleid tot criminaliteit? Lijkt het je leuk om op evenementen te praten over jouw ervaringen rondom detentie?
Zo ja, dan zoekt Stichting SurAnt jou!

Maar eerst, wie zijn wij?
Stichting SurAnt is een non-profit organisatie met drie hoofddoelstellingen: preventie van criminaliteit, ondersteuning en hulp tijdens detentie en nazorg na detentie. Voor het voor­komen van criminaliteit hebben wij onder andere het project “Gestolen Tijd”. Dit project is opgezet door onze stichting in samenwerking met het ministerie van Veiligheid & Justitie.

Wat houdt het verder in?
Met andere ervaringsdeskundige(n) ga je dan langs scholen, internaten en jeugdinrichtin­gen om jouw verhaal te doen omtrent criminaliteit. Met het project “Gestolen Tijd” willen we dat de jongeren anders gaan nadenken over hun leven en de keuzes die zij maken. Met jouw verhaal waarschuw je de jongeren om niet dezelfde keuzes te maken die jij gemaakt hebt.
Mocht jou dit wat lijken, zouden we je graag beter leren kennen tijdens een kennismakings­gesprek. Je kunt je aanmelden via gestolentijd@surant.nu.

‘Gestolen Tijd is een soort therapie voor mij’

“Ik wil de jeugd behoeden voor de fouten die ik heb begaan in mijn leven. Die fouten zullen mij de rest van mijn leven blijven achtervolgen. Zelfs nu ik allang gestopt ben met mijn criminele activiteiten.
Ik beschouw Gestolen Tijd als een soort van therapie. Als ik mijn verhaal vertel stel ik me bloot voor een hele groep. Maar als ik over mijn verleden praat herinner ik mijzelf ook telkens weer om niet meer die fouten te maken. Bewust en onbewust. De waardering van de jongeren doet me echt iets. Ik praat hun taal en ik heb in hun schoenen gestaan.”

William is één van de ex-gedetineerde ervaringsdeskundigen die zijn verhaal verteld in Gestolen Tijd.

 


 

Wie en voor wie is Stichting SurAnt?

In de jaren ‘80 is Stichting SurAnt ontstaan door een groep vrienden die de BijlmerBajesbezoekgroep oprichtten. Ze hadden gemerkt dat gedetineerden van Antilliaanse en Surinaamse afkomst in de Bijlmer Bajes behoefte hadden aan meer sociaal contact. Al jaren is SurAnt er inmiddels voor iedere gedetineerde en ex-gedetineerde. We bieden in meer dan tien PI’s vrijwilligers voor RIC’s. We hebben enkele Buiten RIC’s waar vrijwilligers ex-gedetineerden ondersteunen op de leefgebieden. Ook hebben we verschillende projecten.

Wil je jezelf of je familie aanmelden voor een maatje? Neem dan via je casemanager of het RIC contact op met SurAnt.
Tel: 020 697 33 70

 

 

1 Reactie

  1. Wim Zaagsma

    Hallo

    De BijlmerBajesBezoekgroep is eind zeventiger jaren ontstaan door samenwerking van o.a. Stichting De Regenboog, VU-studentenpastoraat, RKK De Graankorrel en misschien vergeet ik nog wat deelnemende groeperingen. We bezochten wekelijks Surinaamse en Antilliaanse gedetineerden in (vanzelf) de Bijlmer Bajes. Het was dus meer dan een vriendengroep, het waren heel betrokken mensen met heel verschillende achtergronden die elkaar eerst helemaal niet kenden maar elkaar steeds meer gingen waarderen.

    Hartelijke groeten
    Wim Zaagsma

    Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest

Share This