WEES DE PERSOON DIE JE HET LIEFST ZOU ONTMOETEN – ZELFLIEFDE

VAN JEZELF HOUDEN STAAT LOS VAN DE MOOIE SPULLEN WAARMEE JE JEZELF VERWENT. LOS VAN DE NIEUWSTE MAKEUPTREND DIE JE HEBT GEPROBEERD. EN LOS VAN JE GOEDE PRESTATIES OF NIEUWE RELATIE. NATUURLIJK: DIT ZIJN ALLEMAAL DINGEN WAAR JE BLIJ VAN WORDT. MAAR ZE ZEGGEN NIETS OVER DE LIEFDE VOOR JEZELF. JE KUNT DUS VAN ALLES AANGRIJPEN OM JE BETER TE VOELEN, MAAR DAT IS NIET HETZELFDE ALS ZELFLIEFDE, LIEFDE VOOR JEZELF. WAT WORDT ERONDER VERSTAAN?

Wij zien het zo: zelfliefde is meer dan alleen lekker in je vel zitten. Zelfl iefde gaat veel dieper en is misschien wel onbekend terrein voor je. Het kan zelfs wat onwennig voelen. Als je van jezelf houdt, waardeer je jezelf om wie je bent, accepteer jezelf zoals je bent én geef je jezelf toestemming om uit  te groeien tot je ware ik. Maar het betekent ook dat je jezelf aanspoort om het beste uit jezelf te halen, jezelf te motiveren en op je kop te geven als het niet gelukt is, je fouten hebt gemaakt of stomme acties hebt begaan. Fouten maken is menselijk en zorgt ervoor dat je leert. Acceptatie, leren, vallen, opstaan, vergeven, luisteren, delen. Vergelijk jezelf niet met anderen, vier kleine successen, omarm de goede dingen, leer van de mindere dingen maar bovenal gun jezelf altijd die nieuwe stap. Iedereen is het waard! Ook jij.

Wees de persoon die je het liefst zou ontmoeten. Je hoeft niet te zijn als de rest, dat doet de rest al voor je. Alles wat je bij een ander zoekt – liefde, aandacht, erkenning – kun je alleen jezelf geven.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sjoerd van Berge Henegouwen

Dit artikel is van de redactie.

Pin It on Pinterest

Share This