STEUN IN DEZE MOEILIJKE TIJD

Stichting Surant heeft door de Coronamaatregelen geen vrijwilligers meer kunnen leveren aan de PI. Maar daardoor zijn wij niet achterover gaan zitten. Integendeel.

Wij hebben naar alle PI’s waar wij actief zijn posters en kaartjes gestuurd om te laten weten dat wij aan de mensen in de PI denken en hen steunen in deze moeilijke tijd. Wij zijn telefonisch bereikbaar gebleven op onze buiten re-integratiecentra in Amsterdam, Almere, Utrecht, Hilversum en Zaanstad. Vanuit deze locaties helpen wij mensen na detentie, maar nu ook als je nog in detentie zit. Ook casemanagers en coördinatoren van het RIC in de PI kunnen ons bereiken voor het oplossen van hulpvragen en/of advies. Vooral schulden in kaart brengen en het voorkomen van boetes kan veel tijd kosten dus daar willen wij graag bij ondersteunen. Als je hulp of steun kunt gebruiken bij het regelen van allerlei zaken omtrent wonen, werk, financiën, zorg en regelzaken dan kun je ons bellen via onderstaande telefoonnummers. Ook is het mogelijk om bij ons dagbesteding te doen op de Buiten-RIC in Amsterdam, Almere of Zaandam of bij het Klusloket in Almere of Zaandam.

Wij wensen iedereen veel sterkte en hou vol. Stay safe.

Voor steun bel je:
Almere: 036-525 9955
Amsterdam: 020-697 3370
Hilversum: 036-525 9955
Utrecht: 020-697 3370
Zaanstad: 075-615 3783

‘Gestolen Tijd is een soort therapie voor mij’

“Ik wil de jeugd behoeden voor de fouten die ik heb begaan in mijn leven. Die fouten zullen mij de rest van mijn leven blijven achtervolgen. Zelfs nu ik allang gestopt ben met mijn criminele activiteiten.
Ik beschouw Gestolen Tijd als een soort van therapie. Als ik mijn verhaal vertel stel ik me bloot voor een hele groep. Maar als ik over mijn verleden praat herinner ik mijzelf ook telkens weer om niet meer die fouten te maken. Bewust en onbewust. De waardering van de jongeren doet me echt iets. Ik praat hun taal en ik heb in hun schoenen gestaan.”

William is één van de ex-gedetineerde ervaringsdeskundigen die zijn verhaal verteld in Gestolen Tijd.

 


 

Wie en voor wie is Stichting SurAnt?

In de jaren ‘80 is Stichting SurAnt ontstaan door een groep vrienden die de BijlmerBajesbezoekgroep oprichtten. Ze hadden gemerkt dat gedetineerden van Antilliaanse en Surinaamse afkomst in de Bijlmer Bajes behoefte hadden aan meer sociaal contact. Al jaren is SurAnt er inmiddels voor iedere gedetineerde en ex-gedetineerde. We bieden in meer dan tien PI’s vrijwilligers voor RIC’s. We hebben enkele Buiten RIC’s waar vrijwilligers ex-gedetineerden ondersteunen op de leefgebieden. Ook hebben we verschillende projecten.

Wil je jezelf of je familie aanmelden voor een maatje? Neem dan via je casemanager of het RIC contact op met SurAnt.
Tel: 020 697 33 70

 

 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest

Share This