SOEPELERE REGELING BOETES CJIB

In de vorige editie heb ik jullie voorzien van tips over hoe je om kunt gaan met schulden en hoe je deze kunt voorkomen. Aanvullend daarop wil ik jullie in deze editie graag meer vertellen over de mogelijkheden bij het CJIB, omdat het met ingang van 1 mei mogelijk is voor al jullie justitiële boetes vanaf € 75,- een betalingsregeling af te spreken met het CJIB.

Het CJIB, Centraal Justitieel Incassobureau, is gevestigd in Leeuwarden en is het incassobureau van het Ministerie van Justitie en Veiligheid. Zij houden zich bezig met het incasseren van boetes en administratiekosten.

Vroeger kon je alleen voor boetes vanaf € 225,- een betalingsregelingen treffen. Deze grens is gelukkig verlaagd naar € 75,-, iets waar wij al langere tijd voor pleiten. Als mensen de boete wel willen betalen, maar niet kunnen betalen, wordt met de verlaging van deze grens meer ruimte geboden voor een betalingsregeling. Hierdoor wordt voorkomen dat schulden bij het CJIB onnodig oplopen.

Onlangs hebben wij een convenant getekend met het CJIB waardoor wij als bewindvoerders toegang krijgen tot het businessportaal van het CJIB. Via dit portaal kunnen wij, na het uploaden van de beschikking, betalingsregelingen treffen en de openstaande vorderingen inzien.
Heb je geen ondersteuning van een bewindvoerder, dan kun je ook zelf inloggen met jouw DigiD via het burgerportaal. Het voordeel van het gebruik van het portaal is dat de communicatie sneller verloopt en je niet meer hoeft te wachten op poststukken.

In de volgende editie zal ik meer proberen te vertellen over de verschillende mogelijkheden om voor bewindvoering in aanmerking te komen. Ik merk toch vaak dat men hulp zoekt in de ondersteuning bij de financiën, maar men niet goed weet welke mogelijkheden er zijn (bijvoorbeeld budgetbeheer en bewindvoering). In het kader van deze onbekendheid zijn wij als organisatie bezig om landelijk een financiële zorgkaart te ontwikkelen waarop duidelijk staat waar je voor in aanmerking kan komen. Onlangs hebben wij al voor de instanties waar wij mee samenwerken een huishoudboekje geïntroduceerd. Een mooi systeem van onze grootouders, maar dan in een nieuw jasje gestoken.

Onlangs ben ik toegetreden tot de Facebookgroep Achterblijvers na Detentie en heb de verhalen van sommigen van jullie gelezen. Het verdriet van jullie grijpt mij erg aan. Ondanks dat ik niet veel op Facebook actief ben (eigenlijk bijna helemaal niet) hoop ik dat ik jullie met onze dienstverlening en mijn nieuwsartikelen kan ondersteunen.

Je kunt contact met ons opnemen door naar onze website te gaan via www.aktiva.nl. Op onze contactpagina zie je het telefoonnummer van de betreffende vestiging. Wil je liever teruggebeld worden, vul dan ons hulpformulier in op de website.

 


Geen financiële zorgen meer met Aktiva
Wij creëren overzicht en een stabiele financiële basis.

 

 Neem contact met ons op voor jezelf of de achterblijvers.

Postbus 2115
7900 BC Hoogeveen

T: 085 – 760 39 58
E: info@aktiva.nl
www.aktiva.nl

 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest

Share This