OVERPLAATSING? VAN ASSELT & BROERE BRENGEN JE DICHTER BIJ HUIS!

Over het leven binnen de muren hoeven wij niets te zeggen. Als je vrijheid wordt ontnomen en je de hele dag ‘binnen zit’, heb je (té) veel tijd om na te denken. Je wil naar buiten toe en zo veel mogelijk in contact blijven met de mensen die je liefhebt. Het is thuis al vervelend om ruzie en gedoe te hebben, laat staan dat dit het geval is wanneer je vast zit. Telefonisch contact met de personen waar je om geeft is fijn, maar hen in de ogen kunnen kijken en weten dat het goed met ze gaat betekent meer. Veel meer. Helaas komen wij maar al te vaak tegen dat bezoek niet lukt.

De afstand is te ver, de PI is niet fatsoenlijk met het openbaar vervoer te bereiken of de bezoekuren zijn dusdanig vroeg dat bezoek niet tot de mogelijkheden behoort. Hoe dichter jij bij jouw familie en vrienden zit, hoe groter de kans op regelmatig bezoek.

Loop je tegen allerlei problemen op binnen de PI? Is er slecht contact met de casemanager? Of, erger nog, geen enkel contact? Zijn er conflicten met andere gedetineerden of hebben bewaarders een hekel aan je? Heb je al in een andere PI gezeten waar het een stuk prettiger was of kan je gewoonweg jouw draai niet vinden binnen de PI? Het zijn allemaal redenen om een overplaatsing te vragen.

Veel gedetineerden weten niet wat te doen of waar te beginnen als het gaat om een overplaatsing. Dit is ook niet gek, want je krijg in de PI al genoeg voor je kiezen! Wist je dat plaatsing in de buurt van jouw familie een goede reden is om te worden overgeplaatst? Wist je dat jij als gedetineerde (bijna altijd) recht hebt op gratis rechtsbijstand door een gespecialiseerde advocaat op dit gebied?

Wil jij dichter bij familie of vrienden worden geplaatst, of heb je genoeg van de PI waar je nu zit en wil je graag ergens anders worden geplaatst, neem dan vrijblijvend contact met ons op. Wij kunnen jou uitleggen wat jouw kansen zijn om met succes te worden overgeplaatst. Indien nodig, doorlopen we met jou de gehele procedure.

Wij van Van Asselt & Broere Strafrechtadvocaten snappen goed dat je wil worden overgeplaatst. Jaarlijks voeren wij veel procedures, vaak met succes. Er staat een ervaren team voor je klaar om jou te ondersteunen. We zijn niet alleen specialisten op het gebied van strafrecht, we geven ook advies bij overplaatsingen.

 

 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

mr. H. van Asselt en mr. M. Broere
Strafrechtadvocaten bij Van Asselt & Broere

Pin It on Pinterest

Share This