Mindfulness helpt je minder te piekeren en legt de focus op het creëren van rust in het nu

Niet voor niets dat mindfulness en meditatie met de dag meer populair worden. Steeds meer mensen, maar ook hele bedrijven nemen mindfulness op als onderdeel van hun programma voor werknemers. Mindfulness helpt je het heden te beleven, ervan te genieten en je aandacht te richten op dingen die op dat moment aan de gang zijn. In plaats van te piekeren, leef je met volledige aandacht in het nu. Probeer bijvoorbeeld aandacht te hebben voor je omgeving wanneer je aan het wachten bent. Let op wat je voelt, je zintuigen, wat er om je heen gebeurt, kortom: check in met jezelf.

Het kan je helpen om van specifieke klachten af te komen, bijvoorbeeld stress, burn-out en spanningsklachten. Ook zonder directe aanleiding of specifieke klachten kan mindfulness je helpen. Minder piekeren en je meer op het heden richten kan helpen met je prestaties, productiviteit en meer te genieten.

Mindfulness betekent dat je regelmatig een stapje terug zet. Het is telkens een impuls tot opmerkzaamheid. Wat speelt er? Hoe is het met me? Zo train je je bewustzijn spier.

Mindfulness zorgt er niet voor dat je geen stress ervaart, lastige gevoelens kunt hebben of geen gedachten meer hebt. Ook mensen die mindful in het leven staan kunnen boos worden, angstig zijn of zich bevinden en meegezogen worden in een intern dialoog.

Wat mindfulness je brengt is dat je gevoelens en gedachten beter kunt verdragen en daardoor met meer afstand ermee kunt omgaan. Hierdoor heb je meer keuze in hoe je wilt reageren op een bepaalde situatie. Mindfulness kan helpen om meer rust, compassie en empathie te hebben, zowel naar jezelf als naar anderen. Probeer het eens!

WAAROM MINDFULNESS GOED IS VOOR IEDEREEN
Mindfulness helpt bij stress, angst, spanningen en slaapproblemen of wanneer je bijvoorbeeld problemen hebt met je relaties. Ook als je geen specifieke klachten hebt kan het een positieve invloed op je leven hebben. Je hoeft er niks voor te kopen, en je hoeft er nog niet goed in te zijn om te beginnen.

Dit zijn de belangrijkste voordelen voor mensen met en zonder specifieke klachten:

  1. het werkt preventief tegen stress en angst;
  2. verhoogde productiviteit en energie;
  3. meer genieten van het leven;
  4. verbeterde relaties en communicatie;
  5. beter omgaan met stress;
  6. verminderde angst.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sjoerd van Berge Henegouwen

Redactie Timeys

Pin It on Pinterest

Share This