MIJN KLEINZOON IN DE GEVANGENIS

Er zijn heel veel vervelende dingen die ik wil vertellen waar ik mee zat of zit omdat mijn kleinzoon in de gevangenis zit, maar dat neemt niet weg dat ik nog altijd evenveel van hem hou.

Zo een anderhalf jaar geleden in 2018 was het een moeilijke zomer, omdat we net op vakantie zouden gaan met de hele familie. Dit ging toen helaas niet helemaal volgens plan omdat er 1 iemand niet bij kon zijn, mijn kleinzoon. Ondanks dat hij nog maar een paar maanden in de gevangenis moet zitten schrijf ik graag over wat mij en vooral zijn ouders heeft geholpen positief te blijven. Want voor hen was het natuurlijk nog extra zwaar, die vragen zich af wat ze beter konden doen, zodat hij niet weer een fout zou begaan op dat gebied waardoor hij nu in de gevangenis is beland.

Wat wij elke week doen is op zondag naar bezoek, dit is het moment waar we naar toe leven, iedere week weer. Meestal na het bezoek gaan we een uurtje wandelen in het bos vlakbij huis. We doen dit omdat het heerlijk ontspannend voelt na zo een uur of twee uur bezoek, en het is dan ook wel echt nodig, want het doet elke keer toch weer pijn als je hem naar binnen ziet lopen met de rest. Bij alle familieleden, vrienden en vriendinnen die hun familielid, vriend of man moeten achterlaten zie ik de pijn, en dat vind ik dan ook erg zielig. Het is niet alleen wij. Ik vind dat je de grootste steun altijd bij familie of vrienden kan zoeken, je ziet ook wel vaak dat mensen het in andere dingen zoeken, maar zodra ik weer praat met mijn dochter en haar man, lucht het mij heel erg op. We bespreken de positieve dingen gelijk weer even voor een goede sfeer, bijvoorbeeld dat als hij vrijkomt hij al direct kan gaan werken en dat hij een hele lieve familie om zich heen heeft.

Wat ik als eerst wil doen als hij buiten is, is praten met hem en hem goed laten beseffen dat het leven al zo kort is en het zo zonde zou zijn van zijn leven en natuurlijk ook die van ons, als dit nog eens zou gebeuren in de toekomst. Uiteindelijk is het zijn leven met zijn keuzes waar hij gelukkig van kan worden, maar ik denk dat praten altijd wel goed is en zeker in dit geval om toch mijn mening te laten horen.

Ik hoop heel erg dat jullie iets aan dit verhaaltje hebben, en hoop dat er steeds minder gevangenen zullen zijn en daarmee ook minder familieleden en vrienden die met de pijn achterblijven in ons mooi klein landje.

Oma Truus

HET KLUSLOKET

Ons motto: ‘Uw klus onze zorg!’

Het Klusloket is een initiatief van Stichting SurAnt.
Het loket voert kleine klusjes uit in de gemeente Almere, Amsterdam en Zaanstad voor mensen met een kleine beurs, of mensen die zelf fysiek niet meer in staat zijn klusjes in en om het huis uit te voeren.

De klusjes worden uitgevoerd door vrijwilligers die ooit in aanraking zijn geweest met politie of justitie. Het doel is dat de doelgroep iets terug doet voor de maatschappij en zo bouwen zij ook werkritme en werkethos op.

Tijdens het traject bij het klusloket worden de klussers begeleid op verschillende leefgebieden waar zij tegenaan lopen. Denk bijvoorbeeld aan een schuldenoverzicht maken en betalingsregelingen treffen, een CV opstellen en zoeken naar een passende baan.

Klusser van het klusloket aan het woord:

“Ik zit nog 6 maanden op de ISD-afdeling in JC Zaanstad en ik ben heel blij met de kans dat ik heb gekregen bij het Klusloket van stichting SurAnt.
Ik word elke morgen opgehaald bij de PI en in de middag weer teruggebracht. Als ik zie hoe mensen (vooral bejaarden) opfleuren als wij langs zijn geweest om te helpen, kan mijn dag niet meer stuk en ga ik met een super positief gevoel terug naar binnen.”

 

 

 


 

Wie en voor wie is Stichting SurAnt?

In de jaren ‘80 is Stichting SurAnt ontstaan door een groep vrienden die de BijlmerBajesbezoekgroep oprichtten. Ze hadden gemerkt dat gedetineerden van Antilliaanse en Surinaamse afkomst in de Bijlmer Bajes behoefte hadden aan meer sociaal contact. Al jaren is SurAnt er inmiddels voor iedere gedetineerde en ex-gedetineerde. We bieden in meer dan tien PI’s vrijwilligers voor RIC’s. We hebben enkele Buiten RIC’s waar vrijwilligers ex-gedetineerden ondersteunen op de leefgebieden. Ook hebben we verschillende projecten.

Wil je jezelf of je familie aanmelden voor een maatje? Neem dan via je casemanager of het RIC contact op met SurAnt.
Tel: 020 697 33 70

 

 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest

Share This