Gedetineerde Briddiman

LIEFDE IS NIET TE KOOP

De isolatie is ijskoud tijdens mijn detentie. Tijdens mijn belmomenten, bezoek en Ouder Kind Dag (OKD) smelt ik. Ik voel me dan een mens, ik mis dat, ik mis veel. Ik mis tijd, ik mis de liefde & de liefde mist mij. Tijd staat synoniem voor het leven maar mijn leven staat on hold. Ik zie mijn bezoek graag komen maar niet graag gaan. Ik blijf achter, ik zie de pijn in hun ogen en hoor de pijn in hun stem. Tijdens mijn bezoek toon ik interesse in hun leven, schets ik de toekomst vol positiviteit en laat ik familie weten dat ik werk aan mijn toekomst d.m.v. studies bij onderwijs en dat ik fit en gezond leef. Ik verlicht mijn tijd in detentie en deel mijn ervaringen met familie, zodat zij minder stressen, IT’S ALL ABOUT LOVE! Waarom zou ik in het donker leven als het licht is? Door bezoek en bellen stel ik familie gerust, alles komt goed!
Ik heb ook kids, en maak gebruik van die OKD, 1x per maand, 2 uurtjes quality time met mijn kind (mijn andere dochter is nog te jong voor OKD). Een vrijwilliger van Gevangenenzorg haalt mijn kind op, wordt naar de PI gebracht waar ik verblijf en na het bezoek weer thuis afgezet. Mijn kind en ik krijgen twee uur de tijd om van elkaar te genieten en onze band te versterken. Wij tekenen, spelen spelletjes, en hebben luchtige gesprekken over school, dagbesteding & hobby’s. Ik ben blij met de mogelijkheid om meer betrokken te zijn, bij de ontwikkelingen en opvoeding van mijn kind. Ik ben bewust dat mijn kind ook slachtoffer is, papa zit vast, dat is lastig uit te leggen op school. Soms zijn er lastige confrontaties zoals; “wat heb je geleerd?” “Rekenen, papa, ik heb een som: wat is 3+9 dat weet je niet he, dat is 12 en over 12 nachtjes word ik 6”
“Ik weet het sweety, papa is onderweg”.

Maar ik kijk verder, ik keer straks terug in de maatschappij en dan is een goede verstandshouding met familie de basis. Liefde is niet te koop, ik ben zeer dankbaar dat de PI in samenwerking met Gevangenenzorg het OKD mogelijk maakt, echt een aanrader voor gedetineerden met kids. Dus heb je kids? Informeer naar OKD! Doe het voor je kind, doe het voor jezelf! Nogmaals special thanks to Gevangenenzorg en inrichtingspersoneel die OKD in goede banen leiden.

Love.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest

Share This