Gedetineerde Frenkie C.

LAAT JE NIET TEGENHOUDEN DOOR TEGENSLAGEN, GEBRUIK ZE OM ER STERKER UIT TE KOMEN

Het is net Sinterklaas geweest. Veel medegevangenen vieren dit niet en dat kan ik begrijpen. Dit is ook de reden waarom ik met veel mensen kan opschieten hier. We hebben al zoveel problemen door het feit dat we hierzo vastzitten, waarom zou ik nog extra problemen maken of discussies starten. Maar goed, Sinterklaas is net geweest en mijn kinderen hebben een geweldige dag gehad. Even weg van alle problemen. Ze zijn 9 jaar en 6 jaar en beseffen allebei al goed waar papa is.. Juist ja, in de gevangenis. Het had nooit mogen gebeuren dat ik hier terecht zou komen, maar ten opzichte van veel andere gevangenen kan ik wel vertellen dat het mijn verdiende loon is. Misschien is het wel even goed. Ik voel me net een kind die in de hoek wordt gezet, om te beseffen wat hij of zij fout heeft gedaan.

Zo een kind heeft daarna meestal door dat het niet goed is wat hij of zij heeft gedaan en dat heb ik ook. Helaas kan ik alleen niet zeggen: ‘’sorry, ik weet wat ik fout heb gedaan mag ik nu weer buitenspelen’’. Daarnaast mis ik wel heel erg mijn sportschool. Ik was namelijk erg fanatiek. Het is nog steeds mijn uitlaatklep, maar bepaalde apparaten die in mijn gym stonden, kan ik in deze gevangenis niet terugvinden, al is dit natuurlijk niet het ergste. Wat ik wel heel erg vind is dat ik niet kan zien hoe mijn zoon op het voetbalveld staat te spelen. Ik ben een echte PSV-supporter en hoop natuurlijk mijn zoon daar ooit te zien spelen, en dan niet op televisie vanuit mijn cel, maar vanaf de tribune. Daar fantaseer ik wel vaak over. Vooruitkijken dus. Nu zit ik vast, maar binnenkort ben ik degene die het hardst werkt voor mijn kinderen, en ben ik degene die er het meest voor hun is, want voor hun leef ik en doe ik alles.

Verder leef ik met het motto: ‘laat je niet tegenhouden door tegenslagen, gebruik ze om er sterker uit te komen.’ Ik hoop dat er iemand is die het leest en zijn of haar tegenslagen nu ook gebruikt om er sterker van te worden.

Drink een glas champagne op mij of steek een rotje af! Dat zijn de dingen die ik nu niet kan drinken of doen, maar ik ben er gelukkig over een poosje zelf weer bij om dit soort dingen te kunnen doen. Ik kan niet wachten om vuurwerk met mijn eigen kinderen af te steken, dat heb ik in het verleden nog nooit gedaan, omdat ze nog te jong waren. We gaan wel een vuurwerk bril dragen, want veiligheid gaat voorop dat is altijd het belangrijkst!

Daarnaast nog de beste wensen voor mijn broeders in detentie en buiten detentie.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest

Share This