Kansen moet je grijpen en als je ze niet ziet moet je ze zelf creëren!

GAAN WIJ SCHRIJVEN OVER KANSEN TERWIJL WE MISSCHIEN NOG WEKEN IN EEN LOCKDOWN ZITTEN? PRECIES DAT JA!
Misschien zijn straks de winkels weer open, gaan kinderen weer naar school en kan jij straks ook weer workshops volgen zonder gedoe. Of er worden overuren gedraaid op alle IC’s en moeten ze keuzes maken wie er in leven blijft en wie niet? Hoe liggen jouw kansen dan en heb je daar invloed op denk je? Kiezen voor de vaccinatie kan je kans vergroten op meer vrijheid van reizen, het bezoeken van familie, vrienden en festivals of kies je daar niet voor en ben je dan misschien wel beperkt? Kortom, het is nu nog een groot vraagteken waarbij niemand weet hoe het aankomende jaar eruit gaat zien. Maar in wat voor situatie je ook verkeerd, er zijn altijd kansen en je hebt er zelf ook invloed op!

Het is niet onlogisch als je in detentie zit en je denkt dat je veel minder kans hebt dan anderen. Minder kansen bij het krijgen van een baan, meer vooroordelen, minder kans op een goede relatie. Er zit een kern van waarheid in, laten we eerlijk zijn. Maar waarheid of niet, heel snel loslaten die gedachtengang. Het levert je namelijk niets op. Je hebt iets gedaan waarvoor je gestraft wordt of bent. Iedereen op deze wereld heeft wel een mening (over je), maar werken en omgaan met mensen die alleen een mening hebben over jouw daad in plaats van jou als persoon, zijn geen goede match.  Je bent namelijk niet wat je doet. Als je inzicht krijgt in waar je de verkeerde keuzes hebt gemaakt, ben je dus ook instaat om wel de juiste keuzes te maken. Dat is niet altijd makkelijk, maar zeker niet onmogelijk! Het gaat erom dat jij alles eruit haalt wat erin zit en zelf pro-actief bent want dát gaat het verschil maken.

De persoon die het allermeest invloed heeft op een glorierijke toekomst ben jij. Kansen creëren doe je namelijk zelf. Het liefst met mensen die jou positieve energie geven en jou verder kunnen helpen. Zowel op werkgebied als persoonlijke ontwikkeling. Van denken ga je niet vooruit, je moet actie gaan ondernemen!

CREËER MEER KANSEN VOOR JEZELF

Iedere dag (ieder moment) is een kans om opnieuw te beginnen, daar hoeft het geen 1 januari voor te zijn.

Weet wat je doel is. Als je een concreet doel hebt kun je daar heel productief naartoe werken en zul je sneller je doel bereiken. Hoe jij jouw doelen kunt stellen en deze behalen lees je in Timeys 16, pagina 25.

Maak een mindmap en schrijf daarin op welke mogelijk- heden er zijn om dat doel te bereiken. Nog even niet kijken of het wel of niet praktisch is.

Investeer zoveel mogelijk tijd in kennis. Ga bijvoorbeeld een opleiding volgen. Ben je uit detentie en heb je de
financiën niet, zoek dan een stage of werk in het vakgebied wat je interessant vindt. Begin onderaan en doe ervaring op.

Werk altijd een stapje harder dan gevraagd, daarmee kweek je respect, een gunfactor waardoor er meer kansen voor jezelf ontstaan.

Spreek je doel uit, hang het op en deel het vooral met anderen. Op die manier is er wellicht iemand die je (nog
beter of verder) kan helpen. Meer hulp, meer kansen!

Wees pro-actief. Wacht niet tot iemand contact met jou opneemt (wellicht in het begin) maar bel er achteraan.

Neem je eigen verantwoordelijkheid, maak schoon schip en begin op 0.


WAAR LAAT JIJ HET NOG LIGGEN?
De vraag aan jou is; waar hoop jij ook nog iets te vaak op een actie van anderen? Reken je op iets waar je zelf geen invloed op uit kunt oefenen? Geef je dus eigenlijk je eigen verantwoordelijkheid uit handen en daarmee de regie. En wat heb je nodig om dat te veranderen?

 

 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sjoerd van Berge Henegouwen

Redactie Timeys

Pin It on Pinterest

Share This