Lex

Ex-gedetineerde Lex

INTERVIEW MET LEX OVER HOLLAND’S GOT TALENT

Den Haag – ex-gedetineerde Lex heeft na de auditierondes de halve finale van Holland’s Got Talent bereikt. Timeys was erg benieuwd hoe het nu met hem gaat en bezocht hem in Den Haag.

Door: Jermain Blankenstein

Hoi Lex hoe zou jij jezelf voor willen stellen en wanneer raakte je geïnteresseerd in de muziek?
Ik ben Lex. Ik ben 37 jaar. Voordat ik in detentie kwam had ik al als plan ver te komen in de muziek.

Ik was eigenlijk heel klein, of althans heel jong toen ik al toekomstplannen met muziek had. Ik heb veel muziek gemaakt, alleen nooit met veel bekendheid. En nu na mijn detentietijd is dat dus wel gebeurd doordat ik bepaalde mensen heb leren kennen tijdens mijn detentietijd, die mij hebben geholpen.

Hoe verliep dat tijdens je detentie?
Ik bleef muziek spelen tijdens mijn detentie en leerde iemand kennen met bijnaam ‘De Lange’. Hij pushte mij om niet meer terug in de bajes te komen. Hij vertelde mij dat ik daar niet thuishoor maar mij moest focussen op de muziek. Hij vond me erg talentvol, en dacht dat ik het ver ga schoppen in de muziekwereld, en nu ben ik in de halve finale gekomen van Holland’s Got Talent. De Lange was een hele stimulans.

Heb je nog tips voor (ex-)gedetineerden om te werken aan de toekomst en uit de gevangenis te blijven?
Ja gewoon lekker banken overvallen. Haha, nee nee, grapje, tuurlijk niet. Je kan proberen te doen wat je leuk vindt, tenzij het natuurlijk criminaliteit is. Gewoon in de positieve zin. Sterk blijven en niet opgeven. Gewoon blijven doorgaan met wat je wil bereiken. Ga niet je handen vuil maken aan dingen waar je later spijt van krijgt. Probeer hulp te zoeken bij instanties, bijvoorbeeld om aan werk te komen of onderdak te vinden.

Wat voor muziek maak je?
Eigenlijk maak ik van alles maar ik hou toch het meest van het maken van soul, r&b, reggae en hiphop muziek. Maar daarnaast maak ik ook rock, pop of hele oude soulmuziek. Ik maak dus echt van alles.

Waar zou je nog een nummer over willen schrijven?
Mijn eigen leven maar dan gedetailleerd. Ik heb veel meegemaakt, ben met 6 maanden ter adoptie afgestaan en zo in pleeggezinnen en internaten terechtgekomen, het was niet gemakkelijk.

Hoe bereid je, je voor en waarmee onderscheid je, je van de rest?
Ik bereid me voor door me in mezelf te keren en erbij na te denken dat ik de wereld wil laten zien wat ik kan en dat geeft mij innerlijke rust.

Ik ben wie ik ben en ben sowieso een aparte verschijning, ook al door m’n tattoos. Ik denk gewoon dat mensen met me kunnen lachen. Ik ben gewoon een goed mens en ik hoop dat mensen me ook een goede muzikant vinden.

Je hebt bij Holland’s Got Talent opgetreden, kan je vertellen hoe die ervaring was?
Ja het was natuurlijk erg spannend. Sowieso vond ik het voor het optreden al heel erg spannend. Maar ik heb er een super goeie ervaring aan overgehouden, ik heb superleuke reacties gekregen, en ik hoop dat het vanaf nu alleen maar beter gaat.

Wat gaat er door je heen nu je door bent naar de halve finale?
Ja, zoveel. Er gaat natuurlijk door je heen wat er gaat gebeuren en wat er nog aan staat te komen. Het zijn natuurlijk zoveel dingen die op je afkomen, dus je wil natuurlijk alles perfectioneren, en het is allemaal heel spannend.

Waar kunnen we je in de toekomst tegen komen?
Ik hoop op hele grote podiums, feesten, televisie, en misschien wel ergens een keer in een restaurant, dat is ook leuk!

Wil je zelf nog iets zeggen?
Team Timeys betekent eigenlijk heel veel voor mij, ik heb door Team Timeys eindelijk een grote stap kunnen maken. Zij hebben mij gepusht om auditie te doen bij Holland’s Got Talent en daardoor is mijn droom uitgekomen. Daarom betekenen jullie veel voor mij. Ik hoop dat Timeys nog veel kan betekenen voor gedetineerden en ex-gedetineerden!

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest

Share This