In gesprek met Rivelino ‘Black Rockstar’ Rigters – Criminal Minded

WAT DOE JE IN HET DAGELIJKS LEVEN?
Ik geef rapworkshops en trainingen in jeugdgevangenissen en P.I.’s en begeleid gedetineerden na hun vrijlating in het ontdekken en ontwikkelen van hun talent.

OM MET DE DEUR IN HUIS TE VALLEN. HEB JE WEL EENS VASTGEZETEN. ZO JA VOOR HOE LANG?
Ik heb meerdere keren vastgezeten ja, bij elkaar 3 maanden.

HOE BLEEF JIJ MENTAAL EN LICHAMELIJK FIT EN GEZOND?
Ik bleef mentaal en lichamelijk fit door te lezen, sporten en teksten te schrijven.

OP WELKE VLAKKEN HEB JIJ JEZELF TIJDENS JOUW DETENTIE ONTWIKKELD?
Ik was nog jong toen ik voor het eerst in detentie zat, maar ik heb mijzelf
ontwikkeld op het gebied van muziek, teksten en creativiteit.

WAT HEB JE GELEED VAN JE DETENTIE?
Ik heb geleerd om op te komen voor wat ik zelf belangrijk vind en welke mensen ik kan vertrouwen.

WELKE TIPS HEB JIJ VOOR GEDETINEERDEN DIE HET ZWAAR HEBBEN?
Probeer je gevoelens van je af te schrijven, blijf sporten en houd positieve doelen voor ogen.

EN DAN KOM JE BUITEN

TEGEN WELKE PROBLEMEN LIEP JIJ AAN?
De problemen waar ik tegenaan liep waren omgaan met vooroordelen, omgaan met afwijzing en toegang geweigerd worden.

HOE LOSTE JE DIT OP?
Veel praten met mensen over mijn problemen en nadenken over oplossingen. In de tussentijd moest ik leren om mijn rust te houden ondanks dat ik soms het gevoel had onrechtvaardig behandeld te worden.

WAT HEB JIJ GEDAAN OM JE LEVEN TE HERPAKKEN?
Ik ben met muziek en geloof aan de slag gegaan. Ik heb gekeken naar wat ik kon doen met de middelen die ik had en heb me daar 100% op gestort.

JOUW EERSTVOLGENDE BOEK

WAARUIT HAAL JIJ INSPIRATIE BIJ HET SCHRIJVEN VAN JE BOEKEN?
Uit eigen ervaringen, gesprekken met mensen, dingen die ik tegenkom als ik andere landen bezoek en gevangenissen in het buitenland.

WAT ZIJN JE DOELEN MET HET SCHRIJVEN VAN JE BOEKEN?
Een van mijn doelen is mensen inspireren, informeren en motiveren. Graag deel ik ervaringen en verhalen om herkenning te creëren zodat mensen weten dat zij ergens niet alleen voor staan.

WAAR GAAT JE EERSTVOLGENDE BOEK OVER?
Mijn eerstvolgende boek “Bloedband” gaat over verhalen van relaties binnen en buiten detentie. Het vertelt de verhalen vanuit het perspectief van de achterblijvers dus de moeder, partner, zusje, kind, vrienden en anderen. Dit om een breder verhaal te schetsen en hopelijk ook meer begrip te creëren voor de situaties die ontstaan als iemand in detentie komt.

WANNEER WORDT HET BOEK UITGEGEVEN?
Ik zit nu nog in de crowdfunding fase via mijn site www.blackrockstar.com dus als je iets wilt bijdragen dan kan dat! Mijn planning is om het in januari uit te geven via mijn eigen uitgeverij CM Publishing.

WIL JE VERDER NOG IETS VERTELLEN OVER JE BOEK?
Het wordt een boek met bijzondere verhalen waarbij ik bij elk thema mijn eigen ervaring ook deel. Er komen hele toffe foto’s in van een aantal mensen die hun verhaal persoonlijk vertellen, andere foto’s zijn van modellen bij anonieme verhalen. Ook komen er songteksten, gedichten en tekeningen in van gedetineerden.

WAT VOOR DOELEN STEL JIJ IN JE LEVEN?
Ik heb diverse doelen in het leven. Variërend van een goede vader zijn voor mijn kinderen, een lieve echtgenoot voor mijn vrouw zijn, tot het maken van een speelfilm over mijn leven, 100.000 mensen helpen hun droom en doel te vinden vanuit detentie en het opzetten van een eigen trainingscentrum in Brazilië.

HOE KUNNEN GEDETINEERDEN HET BESTE DOELEN STELLEN?
De tip die ik heb is gewoon beginnen. Ieder doel begon bij een nulpunt maar door een plan te maken kan je vooruit komen. Ook als je faalt kan je steeds weer opnieuw beginnen. Er zit geen prijskaartje aan opnieuw starten, dat mag altijd en daarvoor hoef je je niet aan iemand anders te verantwoorden behalve jezelf. Zolang je er maar geen andere mensen mee schaadt natuurlijk.

WAT ALS GEDETINEERDEN HET LASTIG VINDEN HUN DOELEN TE BEHALEN?
De tips die ik heb voor gedetineerden die het lastig vinden om doelen te behalen is, iedereen heeft teleurstellingen en mislukkingen in het leven. Soms zelfs meer dan de ander maar het verschil tussen degene die zijn doelen behaalt en degene die ze niet haalt is dat de overwinnaar doorgaat na zijn mislukking of verlies. Neem je verlies als leermoment om beter te worden en geef vooral niet op.

HEB JE ZELF MOEITE GEHAD MET HET STELLEN OF BEHALEN VAN DOELEN EN HOE LOSTE JE DIT OP?
Ik heb dit opgelost door ze te hakken in kleine stappen en iedere kleine stap die behaald is te vieren als een overwinning. Soms keek ik ook naar hoe belangrijk ik een doel vond en heb ik geleerd om daar prioriteiten in te stellen. De belangrijkste doelen voorop en daarna afwisselen met minder belangrijke doelen maar die wel positieve energie geven.

MORE TO SHARE

WAT IS JE FAVORIETE MOTTE & WAAROM?
Alles komt goed is mijn favoriete motto omdat ik geloof dat je met de juiste mindset heel veel kan bereiken, ik zeg bewust niet alles, omdat sommige mensen dan nog gefrustreerder worden dan ze al waren. Blijf positief en onthoud dat iedere dag dat je opstaat een zegen is.

WELKE LEVENSLES WIL JIJ DELEN MET DE LEZERS VAN TIMEYS?
Als je volhoudt je uiteindelijk je doelen kan bereiken, soms krijg je onderweg naar je doelen hele andere leuke resultaten die je helemaal niet had verwacht. Hoe lang het ook duurt, houd vast en houd vol!

Als een gedetineerde of zijn familielid, kind of partner dit leest en graag hulp kan gebruiken op het gebied van werk, opleiding en/of persoonlijke ontwikkeling kunnen ze contact opnemen via mijn Stichting op www.criminalminded.nl

 

 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sjoerd van Berge Henegouwen
Redactie Timeys

Pin It on Pinterest

Share This