donorregister

Gedetineerde Jack

IK KIES VOOR HET MOOISTE WAT IK NOG KAN DOEN NA MIJN DOOD

Beste allemaal,

Graag deel ik mijn mening met jullie over wat ik van de nieuwe donorwet vind. Ik ben er zelf namelijk ook niet voor niks in meegegaan en heb dus ja ingevuld. Samengevat is niets mooier dan anderen helpen, ongeacht in welke situatie je verkeert. Ik zal dit eens toelichten, want de keuze is niet makkelijk geweest voor mij en ik denk dat ik niet de enige ben.

Eerst had ik allerlei redenen waardoor ik dacht dat ik niet in aanmerking zou komen. Een aantal hiervan waren dat ik dacht dat ik te oud was of omdat ik rook. Het roken doe ik eigenlijk pas weer sinds ik in de gevangenis zit, door de langere periode vol stress. Dit neemt niet weg dat ik op zoek ben naar een gezonder alternatief. Daarnaast ben ik namelijk al 56 jaar, maar snel werd mij al duidelijk dat leeftijd niks uitmaakt, zolang het orgaan of het weefsel goed is. Ook kon ik ondanks het roken toch ja invullen. Want er is mij gezegd dat een slechte long door het roken nog altijd beter is dan geen long of een zieke long.

Toen ik toch nog twijfelde, wist ik dat ik toch een beetje bang was en stelde mezelf verschillende vragen, zoals: ‘hoe gaat zo een operatie?’
Maar na het afwegen van de voor en nadelen kwam ik er al snel achter dat het grootste nadeel zich pas afspeelt als ik er toch niet meer ben, namelijk het opensnijden van mijn lichaam. Ik ben namelijk altijd bang geweest om onder het mes te gaan, maar dat is ook al een aantal keren levend gebeurd, dus na de dood maakt dan ook niet meer uit voor mij.

Daar tegenover staat het voordeel, als ik het een voordeel mag noemen van het worden van een donor: Je helpt iemand te overleven als het nodig is! Dit klinkt als een heel eenvoudig argument, maar toen ik er goed bij stilstond, besefte ik heel goed dat dit het mooiste is wat ik nog kan doen na mijn dood. Misschien geldt dit ook voor jou, als je net als ik niet gelovig bent.

Groetjes Jack

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest

Share This