HET SCHEELT JE EEN BOEL STRESS EN GEZEUR OM GELD

Als ex-gedetineerde en tevreden cliënt van Aktiva is mij gevraagd om mijn ervaringen te delen. Gezien mijn situatie en achtergrond blijf ik graag anoniem.

Door mijn detentie zijn er bij mij schulden ontstaan, in totaal zo’n € 6.000,-. Gezien mijn situatie was het onmogelijk om op dat moment hier iets aan te doen. Dit gaf mij veel negatieve prikkels. Het vervelende was, toen ik vast zat, dat er niemand thuis voor mij was en er dus ook niemand was die iets kon doen aan mijn schulden. Ik heb uiteindelijk mijn situatie neergelegd bij mijn casemanager en hij vertelde mij over de samenwerking die ze hebben met Aktiva. Ook vertelde hij mij dat ik via hen gebruik kon maken van pré-bewind voor gedetineerden. Dit was voor mij gratis en ik werd daarin begeleid naar een aanvraag voor beschermingsbewind. Samen hebben wij toen een afspraak gemaakt met een bewindvoerder van Aktiva om bij mij langs te komen.

De bewindvoerder die bij mij op bezoek kwam nam echt de tijd voor mij en vertelde mij wat Pré-bewind en beschermingsbewind precies inhoud en wat Aktiva voor mij kon betekenen. De bewindvoerder stelde mij op mijn gemak en hierdoor kreeg ik vertrouwen in hem. Ik heb uiteindelijk toestemming gegeven om beschermingsbewind voor mij aan te vragen. In ons gesprek hebben wij gelijk al mijn financiën en schulden doorgenomen zodat ze bij mijn vrijlating alle schuldeisers in kaart hadden gebracht. Toen ik onder beschermingsbewind kwam hebben ze voor mij bijzondere bijstand aangevraagd bij de gemeente, zodat ik geen extra kosten zou hebben voor het beschermingsbewind.

Inmiddels heb ik naast een baan ook een eigen woning gevonden en het einde van mijn schulden is in zicht. Mijn advies is, als je problemen hebt met jouw financiën, om hulp te vragen bij jouw casemanager zodat deze jou kan doorverwijzen naar een bewindvoerder zoals Aktiva. Het scheelt je een boel stress en gezeur om geld.

 


Geen financiële zorgen meer met Aktiva
Wij creëren overzicht en een stabiele financiële basis.

 

 Neem contact met ons op voor jezelf of de achterblijvers.

Postbus 2115
7900 BC Hoogeveen

T: 085 – 760 39 58
E: info@aktiva.nl
www.aktiva.nl

 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest

Share This