HET KLUSLOKET

Ons motto: ‘Uw klus onze zorg!’

Het Klusloket is een initiatief van Stichting SurAnt.
Het loket voert kleine klusjes uit in de gemeente Almere, Amsterdam en Zaanstad voor mensen met een kleine beurs, of mensen die zelf fysiek niet meer in staat zijn klusjes in en om het huis uit te voeren.

De klusjes worden uitgevoerd door vrijwilligers die ooit in aanraking zijn geweest met politie of justitie. Het doel is dat de doelgroep iets terug doet voor de maatschappij en zo bouwen zij ook werkritme en werkethos op.

Tijdens het traject bij het klusloket worden de klussers begeleid op verschillende leefgebieden waar zij tegenaan lopen. Denk bijvoorbeeld aan een schuldenoverzicht maken en betalingsregelingen treffen, een CV opstellen en zoeken naar een passende baan.

Klusser van het klusloket aan het woord:

“Ik zit nog 6 maanden op de ISD-afdeling in JC Zaanstad en ik ben heel blij met de kans dat ik heb gekregen bij het Klusloket van stichting SurAnt.
Ik word elke morgen opgehaald bij de PI en in de middag weer teruggebracht. Als ik zie hoe mensen (vooral bejaarden) opfleuren als wij langs zijn geweest om te helpen, kan mijn dag niet meer stuk en ga ik met een super positief gevoel terug naar binnen.”

 

 

 


 

Wie en voor wie is Stichting SurAnt?

In de jaren ‘80 is Stichting SurAnt ontstaan door een groep vrienden die de BijlmerBajesbezoekgroep oprichtten. Ze hadden gemerkt dat gedetineerden van Antilliaanse en Surinaamse afkomst in de Bijlmer Bajes behoefte hadden aan meer sociaal contact. Al jaren is SurAnt er inmiddels voor iedere gedetineerde en ex-gedetineerde. We bieden in meer dan tien PI’s vrijwilligers voor RIC’s. We hebben enkele Buiten RIC’s waar vrijwilligers ex-gedetineerden ondersteunen op de leefgebieden. Ook hebben we verschillende projecten.

Wil je jezelf of je familie aanmelden voor een maatje? Neem dan via je casemanager of het RIC contact op met SurAnt.
Tel: 020 697 33 70

 

 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest

Share This