Lex

Ex-gedetineerde Marvin

Het is lastig maar als jullie dit lezen, geef niet op! Als je iets wil bereiken en je gaat er ook echt voor dan komt het helemaal goed, daar geloof ik heilig in!

Laat me maar gelijk beginnen met het feit dat ik alweer een tijdje zo vrij als een vogel ben. Tijdens 3 jaar detentie heb ik goed kunnen nadenken over wat ik wel en niet moet doen om hier niet meer terecht te komen. Dit heeft mij goed geholpen, want mijn plannen zijn de realiteit geworden. Ik zal beginnen bij het begin…

5 jaar geleden kwam ik vast te zitten. Ik ging misschien wel met de verkeerde mensen om, maar ik zal nooit de schuld op andere mensen schuiven en ben dus ook zelf de fout ingegaan. Tijdens mijn 3 jaar in detentie heb ik veel mensen leren kennen van elke leeftijdscategorie. Het waren veel mensen die in mijn ogen een goed hart hadden. Van met elkaar sporten tot voor elkaar koken, dat deden we gewoon. Eerlijk gezegd had ik dat niet verwacht voordat ik in detentie kwam. Uiteindelijk hebben we elkaar er doorheen getrokken. Natuurlijk heb ik veel mensen zien komen en gaan, en was ik er daar uiteindelijk zelf ook een van voor de andere gevangenen, die al gevangen zaten voordat ik binnen kwam, en nu nog steeds gedetineerd zijn, want die waren er zeker ook.

Wat ik tijdens mijn gevangenisstraf heel goed heb gedaan voor mijn toekomst is dat ik contact heb gezocht met een man die mij eerder had aangeboden had om bij hem te komen werken als schoonmaker bij zijn schoonmaakbedrijf. Ik vertelde hem de situatie waarvoor ik vast zou komen te zitten en vroeg hem direct of ik bij hem mocht solliciteren zodra ik vrijkwam. Ik moest mijn ouders bewijzen dat ik echt het goede pad zou opgaan, want ik zag de pijn als ze op bezoek kwamen. Gelukkig mocht ik solliciteren zodra ik vrijkwam, dit zorgde voor veel rust in mijn hoofd. Ik zag namelijk veel mensen rondlopen die niet wisten hoe ze nog ooit aan werk zouden moeten komen met het delict dat ze hadden gepleegd. Nou had ik eerlijk gezegd ook wel een beetje geluk dat mijn ouders die man kenden, en zij een goede band met hem hadden.

Na mijn gevangenisstraf ben ik aangenomen en werk nu al 1.5 jaar als schoonmaker bij zijn bedrijf. Ik kan goed omgaan met de collega’s en verdien beter dan ik verdiende voordat ik vast kwam te zitten, al ben ik ook wel wat ouder wat natuurlijk voor een hoger inkomen zorgt. Ik hoop binnenkort een huisje te kunnen kopen. Natuurlijk vind ik het veel belangrijker dat gevangenen en zeker de mensen die ik heb leren kennen in de gevangenis met een goed hart ook werk kunnen en willen vinden. Het is lastig maar als jullie dit lezen, geef niet op! Als je iets wil bereiken en je gaat er ook echt voor dan komt het helemaal goed, daar geloof ik heilig in.

Ik heb mijn levensles gehad, ik zal waarschijnlijk nooit meer terugvallen in mijn oude gedrag. Ik heb er echt van geleerd, en ik hoor dat vaak mensen zeggen, maar ik heb echt nul keer meer de verleiding gehad om toch iets te doen wat niet mag. Na twee jaar uit de gevangenis te zijn krijg ik dan ook steeds meer vertrouwen in dat het echt daadwerkelijk gaat lukken, al ben ik nooit van de 100%, want je weet nooit wat het leven zal brengen.

Groetjes Marvin

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest

Share This