EEN VAN ONS

CHRISTINE OTTEN DRAAGT HAAR NIEUWE BOEK ‘EEN VAN ONS’ OP AAN HAAR COLLEGA-SCHRIJVERS IN DETENTIE

Afgelopen week verscheen de nieuwe roman ‘Een van ons’ van Christine Otten. Zij liet zich inspireren door haar ervaringen in de gevangenis. Sinds drie jaar begeleidt zij een schrijfgroep van langgestraften in PI Zuyder Bos in Heerhugowaard.

Christine Otten (1961) kan bogen op een eigenzinnig literair oeuvre en is ook bedenker en auteur van de Gevangenis Monologen, theatervoorstellingen gebaseerd op de verhalen van gedetineerden.

Christine Otten brak in 2004 door met de grote roman ‘De laatste dichters’ die genomineerd werd voor de Libris Literatuur Prijs, bewerkt is voor theater en werd vertaald in het Engels. In 2011 verzorgde ze het Boekenweekessay Good Luck met fotokunstenaar Erik Kessels.

Het boek ‘Een van Ons’ door Christine Otten inspiratie door ervaringen in de gevangenis

De kroon op 25 jaar schrijverschap. Een van ons is een even gewaagde als urgente roman over de dunne grens tussen goed en kwaad, vrijheid en onvrijheid, binnen en buiten, schuld en vergeving en wat het betekent om langdurig opgesloten te zitten. Een ode aan de menselijke veerkracht en verbeelding.
‘Een van ons’ is het nieuwe boek van Christine Otten, dat deze week is uitgekomen. Voor deze roman liet Christine zich inspireren door haar ervaringen in de gevangenis. Sinds drie jaar begeleidt zij een schrijfgroep van langgestraften in PI Zuyder Bos in Heerhugowaard.

Het verhaal:
De levenslang gestrafte Luc voert een dagelijkse strijd met zichzelf: wat is de betekenis en zin van zijn leven?

Schrijfster Katrien Achenbach gaat schrijfworkshops geven in de gevangenis waar Luc zit. De gedetineerden schrijven over hun leven en worstelingen. Luc neemt niet deel, maar hij houdt wel een geheim logboek waarin hij meedogenloos eerlijk is over zijn leven, zijn medegedetineerden én over Katrien.
Terwijl Katrien het gevoel heeft dat ze in de gevangenis ‘thuis komt’ en vriendschap en begrip vindt, zet een aantal gebeurtenissen de verhoudingen op scherp waardoor ieders kijk op de ander en zichzelf kantelt.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest

Share This