EEN NIEUWE START IS ER VOOR JOU! interview

Als je in detentie zit, komen er veel zaken op je af. Humanitas kan jou ondersteunen bij praktische vragen, sociale vragen én vragen over ouderschap.

Papa woont nu even ergens andersPapa woont nu even ergens anders

Ik ben Lorenzo en ik ben 55 jaar. Ik ben op 49-jarige leeftijd in aanraking gekomen met justitie. Ik zat in de problemen en daardoor heb ik fouten gemaakt. Ik zit nu nog in detentie.

Via mijn casemanager ben ik bij Humanitas terecht gekomen.
Toen ik bij Humanitas aanklopte had ik praktische en sociale hulpvragen. Ik moest, om verder te komen in mijn fasering, een betalingsregeling treffen en ik had sociale ondersteuning nodig. Ik kwam in het Coachingstraject terecht: Humanitas heeft mij aan een vrijwillige coach gekoppeld waar ik mijn verhaal aan kwijt kon. Ik heb samen met Kim, mijn coach, gewerkt aan mijn vragen.

Tijdens het coachen mocht alles op mijn eigen tempo. Ik mocht altijd alles vragen en kreeg hulp als ik die vroeg. De vrijwilligers van Humanitas hebben mij geholpen door veel tips te geven en voor mij klaar te staan, hiervan heb ik veel geleerd.

Ook vond ik het lastig om contact te hebben met mijn zoon van 9. Ik schaamde mij voor wat ik had gedaan en wist niet wat ik hem moest vertellen. Met mijn coach heb ik een brief aan hem geschreven. Dit heeft geholpen, we bellen nu 1 keer per week. Mijn zoon heeft een werkboekje gekregen van Humanitas, hier staan opdrachten in. Ik heb dit boekje ook. Vaak gebruiken we dit boekje als gespreksonderwerp. Dat werkt echt goed!
Ik kom over 5 maanden vrij, gelukkig kan Kim mij blijven helpen. Ik zie nu al op tegen alles wat geregeld moet worden. Vrij komen is fijn, daar werk je naartoe maar ik moet weer helemaal opnieuw beginnen. Wel zie ik de toekomst positief tegemoet! Ik kan niet wachten om weer te voetballen met mijn zoon en natuurlijk om weer een frikandel speciaal te eten…
Het zijn de kleine dingen die het leven mooi maken, dat heb ik tijdens detentie wel geleerd.

 

 


Wil je weten of wij je kunnen helpen? Neem contact met ons op!
Bel: 020-523 1178 of 06-5112 7314 (whatsapp is ook mogelijk)
E-mail: ens.amsterdam@humanitas.nl
Adres: Sarphatistraat 4 in Amsterdam

www.humanitas.nl

 

 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest

Share This