EEN NIEUWE START IS ER VOOR JOU!

Als je in detentie zit, komen er veel zaken op je af. Humanitas kan jou ondersteunen bij praktische vragen, sociale vragen én vragen over ouderschap.

Coachingstraject: Tijdens en Na detentie
Vaak zijn er verschillende problemen die niet zo snel opgelost kunnen worden. Een vrijwillige coach kan jou helpen om overzicht te krijgen in de zaken die geregeld moeten worden. Onze coaches zijn getrainde vrijwilligers van Humanitas die niet alleen dienen als gesprekspartner, maar ook echt samen met jou overgaan tot actie. Jullie gaan samen aan de slag met je praktische vragen over onderdak, werk, zorg, schulden, identiteitspapieren en sociaal netwerk. Zij zijn een luisterend oor en kunnen ook met jou meedenken bij vragen over ouderschap. Samen werken jullie aan Een Nieuwe Start.

• Tijdens detentie komt de coach jou opzoeken tijdens een ambtelijk bezoek.
• Na detentie spreken jullie af op kantoor van Humanitas in Amsterdam of een andere openbare plek in Amsterdam.

De coach is geen hulpverlener, maar kan wel helpen bij het zetten van stappen in de juiste richting. Hierbij kun je denken aan vragen zoals: bij welke instantie je moet zijn voor de juiste hulp, hoe je het beste om kunt gaan met deze instanties, maar ook helpt de coach bij het invullen van formulieren.

Heb je binding met Amsterdam en kom je binnenkort vrij?
Kom naar het Buiten-RIC!
Als ex-gedetineerde kan het lastig zijn om na je vrijlating weer op eigen benen te staan. Met name in grote steden zoals Amsterdam is het lastig om de weg te vinden naar de juiste hulp. Voor vragen over inkomen, onderdak, zorg, schulden, identiteitspapieren en ouderschap kun je binnenlopen op onze locatie in Amsterdam-Centrum. Getrainde vrijwilligers van Humanitas zorgen ervoor dat je deze zaken kunt regelen in het Buiten Re-integratiecentrum (dagelijkse inloop).

Je kunt zonder afspraak binnenlopen bij ons Buiten-RIC, maar het kan handiger zijn om een afspraak te maken. Als de vrijwilligers weten waar je hulpvraag over gaat, kunnen ze het gesprek beter voorbereiden.

Ons Buiten-RIC is geopend op maandag t/m donderdag van 10.00-17.00 uur en is te vinden aan de Sarphatistraat 4, Amsterdam-Centrum.

 


Wil je weten of wij je kunnen helpen? Neem contact met ons op!
Bel: 020-523 1178 of 06-5112 7314 (whatsapp is ook mogelijk)
E-mail: ens.amsterdam@humanitas.nl
Adres: Sarphatistraat 4 in Amsterdam

www.humanitas.nl

 

 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest

Share This