Briddiman Gedetineerde

DE RECHTER SPRAK, IK ZIT VAST, MIJN NAAM IS BRIDDIMAN

Ik noem mijzelf Briddiman, ik ben een gedetineerde en zit al jaren in detentie. Om de tijd door te komen die ik nog vast zal zitten ben ik gaan schrijven.

Ik zie regelmatig stoere mannen in detentie komen. Veertien dagen krijgen zij dan vaak na voorgeleiding RC (Rechter-Commissaris). Velen denken dan snel weer naar huis te kunnen gaan totdat ze na die veertien dagen, 30, 60 of pats 90 dagen krijgen op een pro forma zitting! Van heel erg stoer word je dan heel snel onzeker. Het besef dat detentie niet niets is komt dan en je zorgen starten! Er is niets stoers aan een detentie:
• Het gemis van familie
• Beladen bezoekmomenten & telefoongesprekken
• Je vrouw die niet opneemt
• Je huisdieren ergens moeten onderbrengen

Ik accepteer mijn straf niet, maar dit staat los van hoe ik mij opstel in mijn detentie. Zo blijf ik positief en denk ik in oplossingen in plaats van in problemen. Ik heb een verkeerde keuze gemaakt, en de rechter zei ”zit!”, dus ik zit.

Hoe kom ik nu de tijd door? Hoe minimaliseer ik mijn stress? Nu ik eenmaal vastzit heb ik veel tijd om na te denken over keuzes die tot deze straf geleid hebben, en hoe ik verder wil. Via Timeys wil ik de manier waarop ik met mijn tijd in detentie omga met jullie delen. En in de PI waar ik verblijf zal ik ook andere gedetineerden vragen hun verhalen te vertellen, zodat we van elkaar kunnen leren.

Mijn gemoedstoestand beïnvloedt mijn omgeving. Niemand heeft baat bij negativiteit, stress, frustratie of agressief gedrag. Hier niet, en mijn familie thuis niet! Ik zet mijn negatieve energie om naar positiviteit door middel van studie, sport en communicatie. Zo probeer ik structuur te geven aan mijn dag met een goede, positieve mindset en focus. In de volgende editie van Timeys ga ik hier verder op in. Ik hoop dat ik met mijn bijdrage aan Timeys gedetineerden steun en positiviteit kan bieden. Eenieder heeft het recht om fit en gezond terug te keren in de maatschappij, dus ook jij!

 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest

Share This