CONTACT MET VRIJWILLIGER GEVANGENENZORG OOK NU MOGELIJK

Ferry (31) had een fijn leven, maar belandde in de gevangenis. Het leven hier valt hem zwaar. Zeker nu, in deze tijd van coronamaatregelen. Hij mist de bezoeken van zijn familie, maar ook die van zijn vrijwilliger Kees. Gelukkig kan hij hem wel regelmatig bellen en houden ze contact per brief. Hij waardeert de steun die Kees hem geeft. Ferry is blij dat hij de stap heeft gezet en een bezoekvrijwilliger heeft aangevraagd bij Gevangenenzorg Nederland.

Ferry is een levensgenieter. Iemand die z’n eigen gang gaat en op de meest onmogelijke tijden thuiskomt. Hij geniet van het leven met zijn vrienden, van zijn werk en van de vrijheid die zijn eigen huisje hem biedt.
Zo ging het tot drie jaar geleden. Nu ziet zijn leven er totaal anders uit. Ferry komt buiten niet verder dan de luchtplaats van de gevangenis. De deur van zijn cel gaat dagelijks om half vijf op slot, tot een bewaarder hem de volgende ochtend om een uur of half acht weer opent. “Het hoort erbij”, zegt hij berustend. “Thuis deed ik wat ik zelf wilde, maar hier heb je niet veel te willen. Je bent hier echt je vrijheid kwijt, anderen bepalen wat er met je gebeurt. Natuurlijk vind ik dat weleens frustrerend, maar je hebt geen keus. Anders snijd je jezelf alleen maar in de vingers. Het is soms moeilijk, maar het lukt me wel.”

Nieuwsgierig
Ferry ziet het als eigen schuld dat hij hier zit. Hij vertelt over verkeerde vrienden en de verleiding snel rijk te willen worden. Met alle gevolgen van dien.
Het is de zus van Ferry die hem wijst op Gevangenenzorg Nederland. “Ik was nieuwsgierig naar wat Gevangenenzorg voor me kon doen. Ik belde en zo kwam Kees op m’n pad.” Kees herinnert zich zijn eerste bezoek aan Ferry nog goed. “Ferry zei dat hij niet wist wat hij moest vertellen, maar hij bleef maar praten.” Ferry lacht: “In de gevangenis praten mensen nauwelijks echt met elkaar. Je wisselt soms wat feitjes uit over je strafzaak, meer niet. En als iemand vraagt hoe het gaat, zeg je altijd: goed! Ik had dus geen idee waar ik het met Kees over moest hebben. Maar toen hij wegging, hadden we meer dan een uur volgepraat! Waarover? Over mezelf, het gezin waar ik uit kom, het leven hier. Nou ja, over van alles, behalve over m’n zaak. Vanaf het eerste moment dat ik contact had met Gevangenenzorg, viel het me op dat ze niet veroordelend tegenover me staan. Dat is zo belangrijk.” Juist in lastige momenten is Theo blij met Gevangenenzorg. “Echte steun is zeldzaam in de gevangenis”, zegt hij. “Mensen die vastzitten zijn best op zichzelf gericht, ieder heeft z’n eigen verhaal.”

Behoefte aan vrijwilligerscontact? Bel gerust!!
Kees ging trouw elke drie weken op bezoek bij Ferry. Op dit moment is dat natuurlijk niet mogelijk vanwege de coronamaatregelen. Maar het contact per telefoon en per brief is juist ook nu een grote steun voor Ferry. Wil jij ook je verhaal kwijt bij een vrijwilliger van Gevangenenzorg? Dat kan! Bel gratis naar ons kantoor (0800 – 331 05 68).

Onze maatschappelijk werkers doen de intake en kijken welke vrijwilliger beschikbaar is. Ondertussen houden ze contact met je. Zodra het weer mogelijk is, komt de vrijwilliger op bezoek. Heb je nu al behoefte aan telefonisch contact of zou je willen skypen met een vrijwilliger (als skypen tenminste mogelijk is in jouw PI)? Laat dat weten, dan proberen we iets te regelen!

Krijg je al bezoek van een vrijwilliger van Gevangenenzorg, maar ligt het contact nu even stil en zou je met je vrijwilliger willen bellen of schrijven? Laat het ons weten! Bel gratis naar ons kantoor: 0800 – 331 05 68


 

Wat kan Gevangenenzorg Nederland voor jou doen?

 • Je helpen om te werken aan je toekomst.
 • De Compagnie in Krimpen aan den IJssel biedt ruimte aan 14 gevangenen
  die solliciteren naar een plek op deze afdeling.
 • Wil je deelnemen aan De Compagnie? Vraag dan naar een sollicitatieformulier bij je
  casemanager of mentor, of bel ons gratis telefoonnummer, dan sturen wij het je toe.
 • Je koppelen aan een vrijwilliger die buiten de gebruikelijke bezoekuren bij jou
  langskomt, naar je luistert en met je meedenkt.
 • Je helpen na te denken over je toekomst door middel van onze cursus over herstel
  (de SOS Cursus).
 • Een cadeautje bezorgen namens jou bij je jarige kind onder de 12 jaar.

 

Heb je interesse in een van bovenstaande activiteiten van
Gevangenenzorg Nederland?
Bel dan gratis 0800 331 05 68.

 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest

Share This