Gedetineerde R.S.

ALS VADER ANDERS GAAT KIJKEN

Andere generatie
Andere visie
Andere gevoelens
Andere tijd
Andere emoties
Andere levensfase
Andere vrouw en of vrouwen
Andere situatie
Andere soort vader

In de naam van de vader, is elke vader een heer!

Goede vader willen zijn is voor eenieder anders, eenieder die vader wil worden en of al vader is heeft een bepaalde visie over hoe hij vader wil zijn. Je kind houdt sowieso van je, het maakt niet uit, hij of zij ziet alleen papa. En als jouw kind opgroeit komen er ook als vader andere gevoelens bij en zeker een geheel andere kijk, dan wel visie over wat het nou betekent om vader te zijn.

Universeel is het om je kind op te voeden en wel degelijk verantwoordelijk te zijn voor jouw nakomeling. Sterker nog je wil het nog beter doen dan toen je zelf kind was en tegen je vader opkeek. Nu je zelf vader bent of van plan bent vader te willen worden heb je een geheel andere kijk. Overigens zijn er ook zoveel cultuurverschillen en ook kan je vader zijn van kinderen die je niet eens verwekt hebt! Dat zal je nimmer minder vader maken.

Feitelijk vader worden en vader zijn is ook nog eens een groot verschil. Veel kinderen hebben wel een vader en een groot gedeelte groeit zelfs op zonder vader. Al dan niet de keus van een vader zelf. Biologisch of niet. Als je een kind verwekt, sta je van de een op andere dag heel anders in het leven.

Je mag je zelf gaan opvoeden. Jouw liefde, jouw passie, jouw intelligentie, jouw trekken, jouw gelaatstrekken.

De herkenning toen je zelf nog kind was. Alles zag ik anders, ik kijk nu anders tegen veel zaken aan. Mijn kind opvoeden en toch veel herkenning. En koester elk moment wat ik nog met mijn vader kan zijn. Ik heb, ik had een geheel andere kijk op vaderschap, feitelijk ben ik nu hetzelfde.

Dezelfde genen, dezelfde passie om vader te mogen zijn. Mislukking bestaat niet. Elk kind mist zijn vader ongeacht in welke periode van zijn leven hij of zij zich bevindt. Zij kijken nooit anders naar hun vaders!

R.S.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest

Share This