ALS IK ANDEREN MIJN VERHAAL VERTEL HERINNER IK MIJZELF ERAAN OM NIET MEER DIE FOUTEN TE MAKEN

Het project ‘Gestolen Tijd’ is een preventieproject van SurAnt. ’Gedetineerden en ex-gedetineerden vertellen hun verhaal aan jongeren. Wat is er gebeurd in hun leven? Hoe zijn ze in detentie terecht gekomen? Gestolen Tijd wil jongeren behoeden voor het maken van de verkeerde keuzes. Het is een voorlichtingsproject door ervaringsdeskundigen. Met het project bezoeken we scholen en jeugdinrichtingen.

Per voorlichting vertellen 3 ervaringsdeskundigen hun levensverhaal. De verhalen worden ondersteunt door een film. De film is gebaseerd op het verhaal van één van hen. Het gaat over hoe gemakkelijk crimineel gedrag ontstaat en wat de gevolgen kunnen zijn voor de rest van hun leven.
Daarna is er tijd voor vragen en gesprekken. Ze krijgen eerlijke antwoorden van de ervaringsdeskundigen.

Gestolen Tijd is meer dan alleen deze voorlichtingsbijeenkomst. De jongeren kunnen zich na afloop van de voorlichting aanmelden voor workshops gegeven door de ervaringsdeskundigen zelf! Het aanbod is divers:
• Kookworkshop
• Bootcamp workshop
• Muziekworkshop
• Kickboksworkshop

 

Gestolen Tijd - SurAnt‘Gestolen Tijd is een soort therapie voor mij’

“Ik wil de jeugd behoeden voor de fouten die ik heb begaan in mijn leven. Die fouten zullen mij de rest van mijn leven blijven achtervolgen. Zelfs nu ik allang gestopt ben met mijn criminele activiteiten.
Ik beschouw Gestolen Tijd als een soort van therapie. Als ik mijn verhaal vertel stel ik me bloot voor een hele groep. Maar als ik over mijn verleden praat herinner ik mijzelf ook telkens weer om niet meer die fouten te maken. Bewust en onbewust. De waardering van de jongeren doet me echt iets. Ik praat hun taal en ik heb in hun schoenen gestaan.”

William is één van de ex-gedetineerde ervaringsdeskundigen die zijn verhaal verteld in Gestolen Tijd

 


 

Wie en voor wie is Stichting SurAnt?

In de jaren ‘80 is Stichting SurAnt ontstaan door een groep vrienden die de BijlmerBajesbezoekgroep oprichtten. Ze hadden gemerkt dat gedetineerden van Antilliaanse en Surinaamse afkomst in de Bijlmer Bajes behoefte hadden aan meer sociaal contact. Al jaren is SurAnt er inmiddels voor iedere gedetineerde en ex-gedetineerde. We bieden in meer dan tien PI’s vrijwilligers voor RIC’s. We hebben enkele Buiten RIC’s waar vrijwilligers ex-gedetineerden ondersteunen op de leefgebieden. Ook hebben we verschillende projecten.

Wil je jezelf of je familie aanmelden voor een maatje? Neem dan via je casemanager of het RIC contact op met SurAnt.
Tel: 020 697 33 70

 

 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest

Share This