Gedetineerde Bekir K.
vanuit tbs

AL KAN IK ENKELEN VAN ONS TOT INKEER BRENGEN, DAN DOET DIT MIJ GOED!

Ik zou het fijn vinden als ik mijn story met jullie kan delen. Positieve ontwikkelingen en negatieve gebeurtenissen. Dit is het leven, want niks is je zomaar gegeven.
Door de jaren heen heb ik een realistischere kijk op situaties gekregen en ben ik bewuster geworden van wat ik graag wil. Ik vind het leuk om aan medegedetineerden/ tbs’ers raad en advies te geven. Ik heb voor een interne landelijke doelgroep gekozen. Mijn reden hiervoor is dat ik ook achter slot en grendel zit. Terecht of onterecht? Dat maakt niet uit.

Ik raad aan om te allen tijde bij elke stap die je wilt nemen om eerst je advocaat te raadplegen. Hou een soort van dagboek bij en noteer de dagelijkse feitjes. Maak dit soort dingen dan ook bespreekbaar met je hoofdbehandelaar en let ook vooral op of je jouw wettelijke aantekeningen/ behandelplan op tijd krijgt. Kijk ook goed of er een correctie formulier bij zit van alles wat niet klopt. Dan kun je schriftelijk reageren en dan worden jouw documenten aangepast, zo niet spreek je behandelaar of mentoren hierop aan. Wordt hier ook niks mee gedaan ga dan in beklag bij de CvT (Commissie van Toezicht). Je kan ook in beroep gaan bij het RSJ (raad voor strafrechtstoepassing & jeugd). Als je hier geen ervaring mee hebt, en je wilt weten wat jouw rechten zijn dan kun je in de bibliotheek vragen naar het handboek rechtspositie tbs-gestelden.

Vroeger was ik een dader & werd ik erkend als een Amsterdamse beroepscrimineel van Turkse origine. Ik heb dat afgezworen & nu ben ik al jaren een onderdeel en een slachtoffer van dit probleem.

Beste broeders never give up. Sluit de handen ineen en kom voor jezelf op en voor elkaar. Hiermee moedig ik niet aan tot geweld, want dit is wat de meesten van ons kennen en wat de makkelijkste weg is. Wees beheerst en laat je pen & tong spreken of je nou in je recht of onrecht staat. Met geweld los je niks op want dit wordt tegen jou gebruikt en blijft je overal naartoe achtervolgen en wordt keer op keer bij eventuele verlengingszittingen tegen je gebruikt. Misschien lucht het even op dat moment dat jij je woede kwijt bent, maar het is het niet waard. Uiteindelijk maak je meer kapot dan je lief is en niemand wil langer binnen zitten dan nodig is. Ik praat uit ervaring en wil anderen behoeden. Vroeger ben ik beschoten/ neergestoken, ik was een drugsdealer & pleegde ook gewapende roofovervallen. Ik heb van milde regiems tot aan de EBI in Vught gezeten, daar kom je niet zomaar terecht. Het was geen pretje om, om de paar weken onverwachts overgeplaatst te worden en ik kwam op een gegeven moment tot inkeer dat deze rottigheid niet bepalend moet zijn voor mijn toekomst.
Vergeet niet: ‘niemand is alleen’, wij doen ook onze geliefden die buiten op ons wachten te kort en ongewild betrek je hun ook bij je problemen. Zij hebben ook verdriet als jij vast zit of op de vlucht slaat, want dan zijn zij dat ook. Ik spreek voor broeders die het niet na kunnen vertellen. Op den duur wanneer sommigen weer vrij zijn gaan ze gewoon door met het leventje en kom je de verkeerde mensen tegen. Zonder pardon word je als een hond afgeknald en de mensen die je achterlaat met pijn, verdriet of ellende zijn getekend voor het leven. Al kan ik enkelen van ons tot inkeer brengen, dan doet dit mij goed en zie ik mezelf als een positief rolmodel die alsnog een maatschappelijke inbedding heeft kunnen bijdragen aan de toekomst. Volg studies, onderhoud een goede band met je familie, huisje, boompje & beestje. De foute weg kan iedereen bewandelen en is makkelijk, maar niet zonder consequenties. Hard en eerlijk werk moet je een goed gevoel geven en betekent verantwoordelijkheid en doorzettingsvermogen. Wat wil je? Het is kiezen of delen.
Rijk zijn en levenslang zitten, misschien wel met de dood bekropen? Of hard werken & genoegen nemen met minder? Bij de laatste optie ben je wel vrij en kan je doen wat je wilt. Vrijheid, geluk, gezondheid en familie is van groot belang.

Shoutout naar mijn advocaat, mijn familie en m’n lieve schat. Naar alle straatsoldaten binnen + naar alle medewerkers en vrijwilligers van de Timeys.

Iedereen veel geluk, gezondheid, vrijheid, goede feestdagen en een prettige jaarwisseling toegewenst. Free Bekir K. now 2020!

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest

Share This