8 Tips om jouw afstandsrelatie te laten slagen

DOET AFSTAND ECHT VERLANGEN? OF IS UIT HET OOG TOCH UIT HET HART?
DE SPREEKWOORDEN GERAKEN ER ALLESZINS NIET UIT. MAAR EEN DING IS ZEKER:
IN EEN RELATIE ZIJN MET IEMAND DIE DAGELIJJKS VAN JE VERWIJDERD IS, IS NIET SIMPEL.

MAAK EEN PAAR AFSPRAKEN ZODAT JULLIE VERWACHTINGEN GELIJKLOPEN
‘Bezint vooraleer ge begint’, zegt het gezegde. Het is dan ook belangrijk van elkaar te weten wat jullie wel en niet oké vinden en wat jullie van elkaar verwachten. Vindt hij/zij het fijn als je met een andere vriend iets gaat drinken? Wat zegt de achterblijver wel of niet tegen andere mensen over jouw detentie of tegen de kinderen? Duidelijkheid is de sleutel naar succes.

DOE AAN DIRTY TALK
Natuurlijk mis je z’n gezelschap, z’n lieve woordjes en z’n lach.

Maar je mist ook dat andere ding, en hij/zij zeker en vast ook. Met een plagend, stout berichtje op tijd en stond zorg je ervoor dat het vuur tussen jullie blijft branden en de spanning voor jullie hereniging opgebouwd wordt.

DOE DINGEN SAMEN
Je zal een beetje creatief moeten zijn, maar jullie kunnen wel degelijk nog steeds dingen ‘samen’ doen. Kijk naar hetzelfde tv-programma zodat je dat later kunt bespreken Maak een wandeling op hetzelfde moment. Creativiteit is key.

DOE DEZELFDE DINGEN
Door hetzelfde boek te lezen, dezelfde serie te volgen of dezelfde muziek te luisteren, delen jullie ervaringen zonder ze echt samen te doen. En zo hebben jullie weer meer om over te praten.

BEZOEKJES ZIJN EEN MUST
Bezoekjes is het enige moment waarop je elkaar kunt aanraken, zien en echte emoties kunt delen en voelen. Motiveer elkaar, bespreek dingen van jezelf, de kinderen, wissel gedachtes uit. Zorg ervoor dat jullie beiden praten en het altijd gaat over beiden. Niet alleen de een óf de ander.

HOU EEN DOEL VOOR OGEN
Een relatie met een gedetineerde kan alleen werken als jullie beiden weten dat het apart zijn niet voor altijd is, de liefde van twee kanten komt en jullie samen een doel hebben. Maak een plan voor de toekomst, zodat jullie weten wanneer jullie (terug) samen kunnen zijn. Zonder einddoel is het heel moeilijk om toegewijd te blijven.

DOE ELKAAR IETS PERSOONLIJKS CADEAU
Of het nu een zelfgemaakte cd, een kettinkje of een knuffel is, we kunnen heel wat emotionele waarde stoppen in een – voor anderen misschien stom – voorwerp. Wanneer je het even moeilijk hebt of herinnerd wil worden aan het fijne gevoel dat je partner of je kinderen je geeft, kan zo’n cadeautje goed van pas komen.

WEES OPEN EN EERLIJK MET ELKAAR
Eerlijk duurt het langst. Krop je gevoelens niet op, maar zeg het als er iets op je lever ligt. Een probleem waar je alleen mee moet omgaan, zal je binnenin opvreten. Zélfs als het gaat om de angst dat jullie het niet zullen halen of dat je gevoelens aan het verdwijnen zijn, is het beter om onmiddellijk te praten. Voor het te laat is.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sjoerd van Berge Henegouwen

Dit artikel is van de redactie.

Pin It on Pinterest

Share This