7 MANIEREN OM LIEFDE TE VIEREN

1 . Kijk samen dezelfde film
Samen een film kijken is zo simpel maar niet zo vanzelfsprekend met een liefde buiten of binnen detentie. Dit hoeft niet alleen op Valentijnsdag. Prik een datum of zeg iedere eerste zaterdag van de maand. Kies samen een film uit die op Valentijnsdag op de televisie komt en ga deze alle twee kijken. Jullie kunnen aan elkaar denken tijdens de film en daarna bespreken wat jullie van de film vonden.

2. Kook en eet samen jullie favoriete gerecht
Liefde gaat door de maag toch? Maak daarom het favoriete gerecht van jouw wederhelft en zorg ervoor dat hij of zij ook jouw favoriete gerecht maakt. Zo is jouw liefde toch nog een beetje bij je.

3. Maak een lijstje met dingen die jullie samen willen doen
Nu zijn jullie niet samen maar straks wel. Maak een lijst van de dingen die jullie samen willen en kunnen doen. Schrijf jullie toekomstplannen op en hang het ergens waar je het iedere dag kunt zien. Bedenk wat zou je nu al zou kunnen doen om dat waar te maken. Iedere stap brengt je dichterbij je doel.

4. Bespreek de funny things met vrienden
Wat vindt jij zo grappig aan jouw partner? Wissel die gedachten eens uit met anderen.

5. Een kaart met een datum
Stuur een kaart, brief of iets anders leuks en zet de datum erop waarop de ontvanger het pas mag openmaken. Hoe spannend als de ontvanger het krijgt op dinsdag maar het pas mag openmaken op vrijdag! Dit werkt natuurlijk heel goed voor Valentijnsdag, 14 februari, maar ook voor verjaardagen of gewoon zomaar. Op die manier wek je nieuwsgierigheid. Hoe leuk om het element verrassing hier aan toe te voegen. Als je een perforator tot je beschikking hebt, maak hier dan eens confetti van en stop daar de envelop mee vol. Hoe leuk als die wordt opengemaakt!

6. Bedenk een vast patroon
Juist omdat jullie elkaar niet elke dag kunnen zien, moet je met creatieve oplossingen komen om het toch nog leuk te houden. Bedenk een vast patroon om elkaar te blijven verrassen. Week 1 stuur je een gedicht, week 2 geef je elkaar 3 complimenten, week 3 help je elkaar met iets wat de ander moeilijk vindt, week 4 kan je elkaar weer recht in de ogen aankijken en doe je een spelletje waarmee je lol maakt (denk aan een potje kaarten), elkaar uitdaagt en op die manier herinneringen kweekt met een positieve insteek.

7. Geniet van een zonsop- of ondergang
Waar ter wereld je ook bent, de zon komt elke dag op en de zon gaat onder. Helemaal voor niets. Begin of eindig een speciale dag, met beide op jullie eigen plek, door samen naar de zon te kijken en weg te dromen in rust en romantiek. Weten dat je partner exact hetzelfde doet op hetzelfde moment schept ook een mooie herinnering. Dit kan uiteraard iedere dag, of bijvoorbeeld ieder weekend. Maak er jullie momentje van.

Liefde hoeft niet perfect te zijn, als het maar echt is!

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sjoerd van Berge Henegouwen
Redactie Timeys

Pin It on Pinterest

Share This