14 SUPERGOEDE GEWOONTES

1. MAAK JE BED OP
Je bed opmaken is niet alleen fijn omdat je ‘s avonds weer in een net bed kunt duiken. Deze goede gewoonte helpt je ook om je dag direct te beginnen met een klein geluksgevoel van een volbrachte taak – ook al is ‘ie nog zo klein of standaard.

2. SLAAP VOLDOENDE
Slaap minimaal 7 en maximaal 9 uur. Slaap is het beste medicijn tegen lichamelijke en psychische klachten.

3. WERK TOE NAAR JE DOELEN
Waar wil jij naartoe in je leven? Het helpt je enorm in je geluksgevoel als je jezelf richting geeft door doelen op te stellen en hiernaartoe te werken. Bedenk 3 doelen die je de komende maand voor jezelf wilt bereiken. Start in kleine stappen en maak het concreet. Iedere dag 5 glazen water drinken.

4. VERZORG JE HUID MET DE JUISTE PRODUCTEN
Een goede huidverzorging helpt niet alleen om je huid schoon te maken, het zorgt er ook voor dat je huid minder snel oud wordt. Zoek uit welke producten jouw huid nodig heeft. Was je gezicht ook ‘s avonds.

5. EET MEER GROENTE
Groente zitten bomvol vitamine en mineralen die helpen voor het goed functioneren van ons lichaam.

6. STRETCH
Je lichaam stretchen is hartstikke goed voor je. Bij veel spierknopen in je rug, raadt een masseur niet voor niks aan om ook dagelijks te stretchen. Het helpt pijntjes tegen te gaan. Met elke dag 5 minuten stretchen merk je al verschil.

7. ZIT RECHT
Een scheve houding is – net als teveel zitten – funest voor je lichaam. Zorg ervoor dat je rechtop zit en een goede houding aanneemt. Al helemaal als je veel zittend werk doet.

8. ZEG VAKER NEE
Zeg vaker nee als iets niet aansluit bij je doelen, als het niet past in je agenda of als je er simpelweg even geen zin in hebt.

Tip: je hoeft ook niet altijd meteen een antwoord te geven als iemand je iets vraagt. Zeg bijvoorbeeld ‘daar kom ik later op terug’ en ga dan even bij jezelf na of je er tijd/zin/energie voor hebt.

9. SPAAR
Voor later. Voor die leuke vakantie. Voor een dagje uit. Voor een tweedehands auto. Zorg ervoor dat je jezelf de goede gewoonte aanleert om maandelijks een bedrag opzij te zetten. Op die manier heb je niet alleen wat geld achter de hand voor onverwachte kosten, maar dwing je jezelf ook om anders met je geld om te gaan.

10. WEES DANKBAAR
Dankbaar zijn is misschien wel de makkelijkste manier om ervoor te zorgen dat je positief in het leven staat. Door simpelweg elke dag 3, of meer, dingen op te sommen waar je dankbaar voor bent, realiseer je je wat er allemaal goed gaat in je leven.

11. STA VAKER OP UIT JE LUIE STOEL
Zitten is super slecht voor je lijf. Als je zit, buigt je wervelkolom, komt er druk op je ruggengraat en hebben je longen minder ruimte voor zuurstof. Met als gevolg dat er minder zuurstof naar je hersenen gepompt kan worden en jij je minder goed kan focussen. Minimaal elk uur 5 minuten!

12. DUURT HET 2 MINUTEN? DOE HET METEEN
Ken je het 2-minuten principe? Het helpt je om dingen direct af te handelen en bespaard je tijd doordat je er niet 10x aan hoeft te denken. Direct doen dus!

13. LEES VAKER
Lezen helpt stress te verminderen (al is het maar 6 minuten), het helpt je om een uitgebreidere vocabulaire te ontwikkelen en het maakt je creatiever. Elke dag lezen is hartstikke goed voor je.

14. DRINK MEER WATER
Als mooie afsluiter, 14 redenen waarom water drinken zo belangrijk voor je is.

1. Water smeert de gewrichten

2. Je kunt je beter concentreren

3. Je krijgt geen hoofdpijn

4. Je valt er door af

5. Water geeft je energie

6. Je verkleint de kans op kanker

7. Water versterkt je hele lichaam

8. Je lichaam voert gifstoffen af

9. Je voorkomt uitdroging

10. Water zorgt voor een mooie huid

11. Water stimuleert vetverbranding

12. Het helpt de bloeddruk op peil te houden

13. Het maakt mineralen en voedingsstoffen

toegankelijk

14. De luchtwegen hebben water nodig

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit artikel is van de redactie.

Pin It on Pinterest

Share This