10 tips om gezond aan te komen

DE MEESTE MENSEN ZIJN DRUK MET AFVALLEN, MAAR ER ZIJN OOK MENSEN DIE GRAAG, (OF MOETEN) AAN KOMEN. HET LIEFST OP EEN GEZONDE EN VERANTWOORDE MANIER, ZONDER DAT JE IEDERE DAG DUBBELE PORTIES TE ETEN, PIZZA, PATAT OF GEBAK. HET KAN, WE DELEN GRAAG WAT GOEDE TIPS MET JE!

1. Eet sowieso elke vier uur
Je lichaam is 24 uur per dag druk bezig en heeft dus ook de juiste brandstof nodig om goed te functioneren. Houd eens een paar dagen jouw voedingspatroon bij! Wat zie je dan? Het is heel belangrijk om consequent op een vast moment te eten.

2. Eet meerdere voedingsmiddelen tegelijkertijd
Eet niet alleen een banaan of een handje nootjes. Neem een cracker of een snee brood met pindakaas met plakjes banaan. Hierdoor krijg je binnen 1 eetmoment meerdere voedingsmiddelen binnen die je lichaam goed kan gebruiken. Gerookte kip, wortels en rozijnen (gezonde suikers). Cracker met humus en rookvlees.

3. Smoothies
Drink veel eigengemaakte smoothies boordevol heerlijke ingrediënten. Je kunt een smoothie volstoppen met de meest voedzame voedingsmiddelen zoals groente, fruit, kokoswater, zuivel, plantaardige zuivel, havermout maar ook met caloriebommetjes als pindakaas en avocado. Probeer deze naast een lekkere gezonde snack te drinken. Of denk aan een smoothie met dadels, havermout en banaan. Gezond, maar wel aardig wat calorietjes. Ideaal voor wie gezond wil aankomen.

4. Hoog geconcentreerde voedingsmiddelen
Je kunt je helemaal vol eten aan voedingsmiddelen die meer ruimte innemen dan dat ze jou goed voeden. Denk aan bijvoorbeeld druiven. Het is makkelijker en voedzamer om een halve beker rozijnen te eten dan een beker met druiven. Evenals komkommer, dit is uiteraard gezond maar hier zitten niet zoveel voedingsstoffen in.

5. Veel drinken
Veel drinken is goed. Alleen veel mensen ervaren drinken tijdens de maaltijden als een vuller. Ervaar jij dit ook? Probeer dan pas na de maaltijd wat te drinken.

6. Het gaat om wat je eet
Calorie- en nutriëntrijke maaltijden zijn geen calorierijke maaltijden met alleen suiker, vet en lege calorieën. Het doel is om voedingsmiddelen te kiezen vol met vitamine, mineralen én calorieën. Dus volkoren pasta, zilvervliesrijst, aardappelen, goede vetten, vis, vlees, etc. Kies niet voor de ongezonde variant omdat je daar misschien sneller van aan zult komen.

7. Verrijk het eten
Verrijk je eten met extra voedingsmiddelen zoals yoghurt, fruit, vetten, pindakaas, noten en kaas.

8. Verrijk het drinken
Het is niet voor niets dat mensen die willen afslanken wordt afgeraden om veel vruchtensappen te drinken. In het geval van een gewichtstoename is het verstandiger om je drinken wel te verrijken met honing of door wel eens een sapje te nemen. Uiteraard wel verse sapjes, niet die uit pak waar veel ongezonde suikers in zitten.

9. Hoe vaak moet ik nou eten?
Probeer minimaal 6 maaltijden te nuttigen waarvan 3 maaltijden rijk zijn aan eiwitten, koolhydraten en vetten. De andere zijn je gezonde snacks.

10. Bewegen
Ook al ben je aan het vechten om je gewicht te verhogen is het altijd goed dat je blijft bewegen. Bewegen zorgt niet alleen voor meer trek maar zorgt er ook voor dat je spieren blijven versterken. Net zoals mensen die graag willen afslanken zijn de volgende punten van belang: rust, regelmaat, discipline en doorzettingsvermogen.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sjoerd van Berge Henegouwen

Dit artikel is van de redactie.

Pin It on Pinterest

Share This