[av_three_fourth first min_height=” vertical_alignment=’av-align-top’ space=” margin=’0px’ margin_sync=’true’ row_boxshadow_color=” row_boxshadow_width=’10’ link=” linktarget=” link_hover=” padding=’20px’ padding_sync=’true’ highlight_size=’1.1′ border=’2′ border_color=’#e5e5e5′ radius=’0px’ radius_sync=’true’ column_boxshadow=’aviaTBcolumn_boxshadow’ column_boxshadow_color=’#d8d8d8′ column_boxshadow_width=’10’ background=’bg_color’ background_color=” background_gradient_color1=” background_gradient_color2=” background_gradient_direction=’vertical’ src=” attachment=” attachment_size=” background_position=’top left’ background_repeat=’no-repeat’ animation=” mobile_breaking=” mobile_display=” av_uid=’av-ju2oqq7c’ custom_class=”]

[av_heading heading=’Een Nieuwe Start is er voor jou! 2′ tag=’h2′ link_apply=” link=’manually,http://’ link_target=” style=” size=” subheading_active=” subheading_size=’15’ margin=’20px’ margin_sync=’true’ padding=’10’ color=” custom_font=” av-medium-font-size-title=” av-small-font-size-title=” av-mini-font-size-title=” av-medium-font-size=” av-small-font-size=” av-mini-font-size=” av_uid=’av-k39yqixp’ custom_class=” admin_preview_bg=”][/av_heading]

[av_textblock size=” font_color=” color=” av-medium-font-size=” av-small-font-size=” av-mini-font-size=” av_uid=’av-ju2p3ipy’ custom_class=” admin_preview_bg=”]
Als je in detentie zit, komen er veel zaken op je af. Humanitas kan jou ondersteunen bij praktische vragen, sociale vragen én vragen over ouderschap.

Mijn naam is Frank en ik ben 35 jaar. Ik heb ruim 9 jaar in detentie gezeten. Ik ben nu 2 maanden vrij. Ik was in de eerste jaren van mijn detentie vooral boos. Ik was boos op justitie, mezelf en de wereld. Op een gegeven moment ging ik meer doen en leerde ik de coördinator van Humanitas kennen. We spraken elkaar af en toe tussen de bedrijven door.

Na een aantal gesprekken bood de coördinator mij een maatje aan. In eerste instantie zag ik het niet zitten: een beetje slap ouwehoeren in een kamer met iemand die ik niet ken (dacht ik). Uiteindelijk besloot ik het toch maar eens te proberen. Het is geheel vrijblijvend dus als het me niet beviel kon ik het meteen stoppen.

Ik kreeg Caroline, een 23-jarige psychologie student, als maatje. Ik had geen verwachtingen toen ik het gesprek aan ging. We hadden eerst een intake met de coördinator erbij en dat ging wel goed. Ik vond haar wel aardig en we maakten een afspraak. De eerste gesprekken gingen vooral over mijn leven vóór detentie. Ik vertelde haar over van alles nog wat. Ik voelde me op me gemak en vond het wel fijn om gewoon weer eens te praten met iemand die geen gedetineerde of personeelslid was.

Na een aantal gesprekken vertelde ik haar, dat het moeilijk is voor iemand zoals ik om überhaupt een baan te krijgen. Ik had geen schulden en had een lange straf dus ik hoef niet eens te proberen om te solliciteren want mijn strafblad was langer dan mijn cv. Ik was ervan overtuigd dat het niet kon en eigenlijk vooral dat IK het niet kon. Zo lang vastzitten en dan ook nog goede baan vinden, onmogelijk! Caroline stond er blanco in zonder vooroordeel, dat deed me goed.

Ik vertelde haar steeds meer en vertrouwde haar ook steeds meer. In de gevangenis verlies je niet alleen je vrijheid maar ook het vertrouwen in je naasten. Als ik iets aan het personeel zou vertellen dan was ik bang dat het later in een of ander reclasseringsrapport zou verschijnen en tegen mij gebruikt zou worden, hetzelfde geldt voor medegedetineerden, die kon ik ook niet vertrouwen omdat ze dat ook tegen mij zouden gebruiken als het kon. Ik had wel familie en vrienden maar ze maakten zich al zorgen om mij, ik wilde het ook niet erger maken door ze te vertellen waar ik mee zat. Tijdens het bezoek en het bellen deed ik me dan ook groter voor dan ik echt was.

Ze geloofde dat ik in staat was om een normaal leven weer op te bouwen. Ze vertelde me nooit wat ik wel of niet moest doen. Ze was er gewoon, een rots die er altijd was, zonder oordeel of dubbele agenda.

Ik ben nu buiten en gemotiveerd, ik heb een plan en werk er hard aan. Het gaat goed, ik hoop volgend jaar voor mezelf te kunnen beginnen. Want als niemand me een baan wil geven dan creëer ik er zelf wel een!

Caroline heeft me geen baan gegeven, ze heeft laten inzien dat ik het zelf kan. Ik heb weer vertrouwen in mezelf en in de mensen naast me. Daar ben ik de Caroline, de coördinator en Humanitas dankbaar voor.

Wil je weten of wij je kunnen helpen? Neem contact met ons op!
Bel: 020-523 1178 of 06-5112 7314 (whatsapp is ook mogelijk)
E-mail: ens.amsterdam@humanitas.nl
Adres: Sarphatistraat 4 in Amsterdam
[/av_textblock]

[/av_three_fourth][av_one_fourth min_height=” vertical_alignment=’av-align-top’ space=” margin=’0px’ margin_sync=’true’ row_boxshadow_color=” row_boxshadow_width=’10’ link=” linktarget=” link_hover=” padding=’20px’ padding_sync=’true’ highlight_size=’1.1′ border=’2′ border_color=’#e5e5e5′ radius=’0px’ radius_sync=’true’ column_boxshadow=’aviaTBcolumn_boxshadow’ column_boxshadow_color=’#d8d8d8′ column_boxshadow_width=’10’ background=’bg_color’ background_color=” background_gradient_color1=” background_gradient_color2=” background_gradient_direction=’vertical’ src=” attachment=” attachment_size=” background_position=’top left’ background_repeat=’no-repeat’ animation=” mobile_breaking=” mobile_display=” av_uid=’av-2tuv7q’ custom_class=”]
[av_image src=’https://www.timeys.nl/wp-content/uploads/2019/07/humanitas-logo-300×115.jpg’ attachment=’1694′ attachment_size=’medium’ align=’center’ styling=” hover=” link=” target=” caption=” font_size=” appearance=” overlay_opacity=’0.4′ overlay_color=’#000000′ overlay_text_color=’#ffffff’ copyright=” animation=’no-animation’ av_uid=’av-ju2ot6on’ custom_class=” admin_preview_bg=”][/av_image]

[av_button label=’Ga hier naar de website’ link=’manually,https://www.humanitas.nl/’ link_target=’_blank’ size=’small’ position=’center’ label_display=” icon_select=’yes’ icon=’ue835′ font=’entypo-fontello’ color=’theme-color’ custom_bg=’#444444′ custom_font=’#ffffff’ av_uid=’av-jy8hzm3t’ custom_class=” admin_preview_bg=”]
[/av_one_fourth]

Pin It on Pinterest