[av_one_fourth first min_height=” vertical_alignment=’av-align-top’ space=” margin=’0px’ margin_sync=’true’ row_boxshadow_color=” row_boxshadow_width=’10’ link=” linktarget=” link_hover=” padding=’20px’ padding_sync=’true’ highlight_size=’1.1′ border=’2′ border_color=’#e5e5e5′ radius=’0px’ radius_sync=’true’ column_boxshadow=’aviaTBcolumn_boxshadow’ column_boxshadow_color=’#d8d8d8′ column_boxshadow_width=’10’ background=’bg_color’ background_color=” background_gradient_color1=” background_gradient_color2=” background_gradient_direction=’vertical’ src=” attachment=” attachment_size=” background_position=’top left’ background_repeat=’no-repeat’ animation=” mobile_breaking=” mobile_display=” av_uid=’av-2tuv7q’ custom_class=”]
[av_image src=’https://www.timeys.nl/wp-content/uploads/2019/07/Boef-225×300.jpg’ attachment=’1679′ attachment_size=’medium’ align=’center’ styling=” hover=” link=” target=” caption=” font_size=” appearance=” overlay_opacity=’0.4′ overlay_color=’#000000′ overlay_text_color=’#ffffff’ copyright=” animation=’no-animation’ av_uid=’av-ju2ot6on’ custom_class=” admin_preview_bg=”][/av_image]
[/av_one_fourth]

[av_three_fourth min_height=” vertical_alignment=’av-align-top’ space=” margin=’0px’ margin_sync=’true’ row_boxshadow_color=” row_boxshadow_width=’10’ link=” linktarget=” link_hover=” padding=’20px’ padding_sync=’true’ highlight_size=’1.1′ border=’2′ border_color=’#e5e5e5′ radius=’0px’ radius_sync=’true’ column_boxshadow=’aviaTBcolumn_boxshadow’ column_boxshadow_color=’#d8d8d8′ column_boxshadow_width=’10’ background=’bg_color’ background_color=” background_gradient_color1=” background_gradient_color2=” background_gradient_direction=’vertical’ src=” attachment=” attachment_size=” background_position=’top left’ background_repeat=’no-repeat’ animation=” mobile_breaking=” mobile_display=” av_uid=’av-ju2oqq7c’ custom_class=”]

[av_heading heading=’Interview met Boef – Als je echt in je zelf gelooft en echt verandering wil brengen, lukt dat je ook’ tag=’h2′ link_apply=” link=’manually,http://’ link_target=” style=” size=” subheading_active=” subheading_size=’15’ margin=’20px’ margin_sync=’true’ padding=’10’ color=” custom_font=” av-medium-font-size-title=” av-small-font-size-title=” av-mini-font-size-title=” av-medium-font-size=” av-small-font-size=” av-mini-font-size=” av_uid=’av-jy9xulo5′ custom_class=” admin_preview_bg=”][/av_heading]

[av_textblock size=” font_color=” color=” av-medium-font-size=” av-small-font-size=” av-mini-font-size=” av_uid=’av-ju2p3ipy’ custom_class=” admin_preview_bg=”]
Rotterdam door Jermain Blankenstein – Boef is een Nederlandstalige rapper met de Algerijns Franse nationaliteit. De meeste mensen kennen Boef al, de Frans-Algerijnse rapper en vlogger is een bekend gezicht in de Nederlandse rapscene sinds zijn Zonamo-sessie in 2015. Zijn ep ‘Gewoon BOEF’ kwam in februari 2016 op nummer 4 binnen in de Nederlandse Album Top 100, waarin het rond dertig weken genoteerd stond. Ook stond het album enkele weken in de Vlaamse Album Top 200.

Boef heeft voor zijn succes enige tijd in detentie gezeten, een goede reden voor Timeys om met hem te gaan praten.

Om te beginnen, hoe gaat het nu met je?
Met mij gaat het heerlijk, het gaat lekker.

Ben je gelukkig op dit moment, en wat maakt je gelukkig?
Geluk is een groot woord, ik ben tevreden op dit moment, maar gelukkig ben ik denk ik nog niet helemaal. Ik denk dat geluk ook te maken heeft met familie en met een gezin starten. Maar voor hoe het nu gaat ben ik zeker wel tevreden met mijn leven. Maar ik denk dat je moet schuilen voor gemakzucht. Ik denk dat het heel groot is om te zeggen dat ik al gelukkig ben met mijn leven.

Timeys heeft gelezen dat je hebt vastgezeten, hoelang heb je vastgezeten?
Ik heb twee jaar van mijn leven vastgezeten.

En hoelang ben je nu uit detentie?
Op mijn eenentwintigste kwam ik vrij, en toen ben ik gelijk gaan rappen. Dus de laatste keer toen ik uit detentie kwam heb ik ook actie ondernomen en ben ik muziek gaan maken.

En hoe oud ben je nu?
Een paar maanden geleden ben ik 26 geworden.

Was detentie emotioneel en/of fysiek zwaar voor je? Heb je ervaren dat het echt zwaar was?
Fysiek niet, ik zat daar gewoon goed, want ik had alles wat ik wou. Emotioneel is het denk ik wel voor iedereen zwaar, je wordt beroofd van je vrijheid, je mist je familie en vrienden, en dat was bij mij niet anders.

Heb je, je tijd in detentie goed besteed?
Ik heb het heel goed besteed, ik heb daar de basis gelegd voor wat me uiteindelijk miljoenen zou opleveren. Ik ben daar heel veel gaan rappen en heb heel veel teksten geschreven en stond positief op. Uiteindelijk ben ik vrijgekomen en heb ik het gerealiseerd.

Heb je nummers geschreven in detentie die zijn uitgekomen?
Ja de eerste paar nummers van mij, dus mijn Zonamo-sessies, heb ik in de gevangenis geschreven.

Zijn er dingen waarvan je denkt dat je ze beter anders had kunnen doen tijdens detentie, bijvoorbeeld meer sporten of gezonder eten?
Gezond eten en goed slapen doe je sowieso in detentie, want je cel gaat meestal om 17.00 uur dicht en dan is het gewoon einde dag, ik bedoel je gaat niet tot 4 uur ‘s nachts feesten in je cel. Dus ik sliep goed en trainde goed, en er is niets dat ik anders zou hebben gedaan.

Je zei dat je al muziek had geschreven in detentie, maar had je ook echt een plan voor jezelf voor als je vrijkomt?
Ik was wel van plan om muziek te gaan maken, en dat heb ik ook gedaan. Ik heb een stappenplan uitgestippeld in mijn cel, en dat ben ik nagaan streven en dat is ook gelukt.

Was het je plan om te gaan rappen voor je in detentie kwam of toen je daar zat?
Ik rap al sinds ik 10 jaar ben ofzo, dus ik doe dit al heel lang, alleen in de bajes heb je alle tijd van de wereld dus daar ben ik gewoon door gaan schrijven. Maar het is dus niet zo dat ik vanaf mijn detentietijd ben beginnen te rappen. We doen het al sinds kleins af aan.

Je bent erg goed bezig, heb je nog plannen voor in de toekomst en zo ja, wat zijn die plannen?
Ja tuurlijk, mijn plan is om mijn toekomst te verzekeren, dus lekker veel vastgoed te kopen, en natuurlijk veel muziek te maken. Ik heb nog leuke projecten die eraan komen, hier kan ik nog niet te veel over verklappen. Maar we zijn gewoon met heel veel leuke dingen bezig en uiteindelijk wil ik gewoon financieel heel goed zitten, dus daar zijn we nu mee bezig.

Heb je tips voor gedetineerden die momenteel niet weten hoe ze hun tijd in detentie door moeten komen?
Ik kan gewoon eerlijk zijn, de keiharde waarheid is dat als je vast zit je heel weinig kan doen, snap je. Het gaat er meer om wat je gaat doen als je vrij bent, want als je vastzit is het meestal al te laat. Verder dus mijn tip aan iedereen in detentie is dat als ze vrijkomen wat met hun leven gaan doen en in zichzelf geloven, want dat is het allerbelangrijkst van alles, en heb ik zelf ook gemerkt. Als je echt in je zelf gelooft en echt verandering wil brengen, lukt dat ook, maar als jij half om half aan de ene kant denkt ik wil echt geld verdienen en de eerlijke kant op en aan de andere kant denkt aan criminele praktijken dan wordt het moeilijk. Als persoon moet je zelf die keuze maken wat je echt wil, en als jij echt niet meer vast wil zitten dan ga je ook andere dingen doen, daar heb ik voor gekozen. Het is natuurlijk iedereen zijn eigen keuze, maar het allerbelangrijkste wat ik ga zeggen is in jezelf geloven!

Wil je zelf nog iets zeggen?
Free Jizz en ten tweede free iedereen natuurlijk, kijk detentie is voor niemand goed, ook niet voor je ontwikkeling alleen hoort het helaas bij het leven. Veel jongens van de straat die belanden in de gevangenis, maar ik wil hun gewoon als steun geven: ‘zit je tijd als een man uit en als je vrij bent switch je leven gewoon om en doe wat moois ermee!’

De gedetineerden die liefde en groetjes gaven aan Boef: ‘Liefde terug en laat ze allemaal snel vrijkomen!’
[/av_textblock]

[/av_three_fourth]

Pin It on Pinterest