Lex

Gedetineerde John

Waarom heb ik mijn tijd verspild aan illegale dingen wat al niet goed is, terwijl zelfs mijn kind meer waarde hecht aan tijd met haar vader in plaats van spullen krijgen!

Dit is mijn verhaal en ondanks dat ik niet te veel over mijn privé wil praten moet ik wel eerst vertellen dat opvoeding in mijn ogen zo erg belangrijk is. Voor mij is het nu te laat. Ik heb nooit een vaderfiguur gehad, ook geen moederfiguur. Gelukkig was mijn oma er, wat aanvoelde als zowel een moeder als vader. Maar dat was niet genoeg om mij op het rechte pad te krijgen. En reken maar dat ik het heel anders had gedaan als ik het terug kon draaien, en veel vrienden in de bajes hier denken hetzelfde.

Bij elke goede of slechte keuze die je wilt maken in het leven, moet je eigenlijk stilstaan en goed nadenken of die keuze het waard is, denk aan de mensen om je heen! Zeker als je een kind hebt, want wat ik het laatste wil is dat je dezelfde pijn ervaart, die ik bij mijn oma in der ogen zag toen ze voor het eerst op bezoek kwam.
Weg met die negatieve dingen dus! Geld komt en gaat, en dat ik domme keuzes maakte om meer geld te maken wat ik vervolgens aan mijn kind zou geven heb ik zo ongelofelijk veel spijt van. Zeker nu mijn meisje 8 jaar is en vertelde dat ze het niet erg vindt dat ze niks van mij kan krijgen in deze tijden, als ze maar met me is. Nou dat is echt de zin die mij het meest heeft geraakt in heel mijn leven. Ik heb daarna nachten wakker gelegen met de gedachten: ‘Waarom heb ik mijn tijd verspild aan illegale dingen wat al niet goed is, om meer geld te verdienen dan de baan die ik had, terwijl zelfs mijn kind meer waarde hecht aan tijd met haar vader in plaats van spullen krijgen!’
Nu weet ik niet of mijn meisje gewoon bovengemiddeld slim is of dat elk meisje van die leeftijdscategorie dat soort uitspraken doet. Een ding weet ik wel, ik heb gefaald, ten minste voor mijn gevoel. Mijn kind zal mij namelijk altijd de beste vader vinden, al weet ik beter.

Ik hoop zo erg dat ik nooit meer in de bajes kom, ik ga er echt alles aan doen. Maar een plan maken zonder te weten hoe het er nu buiten precies aan toegaat is moeilijk. Toch probeer ik mijzelf heel goed te focussen door fitter en slimmer uit de bajes te komen dan toen ik in de bajes kwam. Toen ik in de bajes kwam snoof ik en dronk ik, het zal je niet verbazen dat ik daarmee ben gestopt aangezien het niet mogelijk is in de bajes. Elke ochtend en avond zeg ik tegen mezelf: ‘John, als je buiten toch weer je oude gewoontes gaat oppakken faal je voor je dochter.’ En geloof me als je dat elke dag hardop zegt tegen jezelf verdwijnen heel je behoeften eraan, ten minste voor nu, nu ik hier nog opgesloten zit.

Mijn meisje, tot over 2 jaar wanneer we samen naar Disneyland Parijs gaan op de dag dat ik buiten kom. Ik zal nu alvast een plan op moeten stellen, want het is natuurlijk niet gratis!

 

John

Pin It on Pinterest

Share This