Lex

‘Je krijgt een sterke core, het is de beste caloriën verbrander en perfect voor betere (sportive) prestaties’

Het belang van sterke rugspieren

Bij het trainen van de rug moet je er altijd goed op letten dat je een goede houding aanneemt, omdat de rug erg gevoelig is en wanneer je de oefeningen niet correct uitvoert, de kans op blessures aanzienlijk is.

Het trainen van je rug heeft enorm veel voordelen

Je hebt een sterke rug nodig om de schouders op de juiste plaats te houden. Zonder het trainen van de rugspieren zullen de schouders naar voren trekken.

Een sterke rug leidt tot betere sportieve prestaties.

Het trainen van de rugspieren verbrandt veel calorieën! Aangezien rugspieren erg groot zijn, verbranden deze meer calorieën dan buikspieren of de armspieren.

Een brede rug zorgt voor de “V-look”. De enige manier om deze te krijgen is door het trainen van de rugspieren en de schouders. Lateral Raises en Pull-ups zijn de manier om dit te realiseren.

Het goed trainen van de rugspieren zorgt voor een sterkere en stabiele core. De corespieren (rompspieren) bestaan met name uit de rug en buikspieren. Echte kracht begint met sterke rompspieren.

Rugoefeningen zorgen voor een betere lichaamshouding. Rugspieren voorkomen dat je schouders naar voren trekken en zorgen voor een goede ondersteuning aan de wervelkolom.

> Pull-ups <<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<

SETS 3 / Reps 810 / Rust 2 minuten

Pak de hendels van een optrek-station op schouderbreedte met je handpalmen van je af. Duw je schouderbladen naar elkaar toe, adem in en trek jezelf omhoog totdat je kin net voorbij de stang is. Laat jezelf gecontroleerd zakken in beginpositie.

>> Dumbbell single arm upright row <<<<

SETS 3 / Reps 812 / Rust 90 seconden

Houd een dumbbell in één hand voor je lichaam met een bovenhandse greep. Til je elleboog op en naar de zijkant. Gebruik je schouderspieren om het gewicht richting je kin te tillen. Laat langzaam zakken in beginpositie.

Pin It on Pinterest

Share This