Lex

Ex-gedetineerde Anouk

Mijn vriend bleek een loverboy te zijn

Het begon allemaal met mijn vriend, die later een loverboy bleek te zijn. Ik was 15 toen ik Fais leerde kennen op de middelbare school. We waren altijd gewoon normale vrienden, naarmate de jaren voorbij gingen werden we intiemer en zag hij dat ik best beïnvloedbaar was. Ik was 24 toen we intiem werden, ik kreeg een zwakte voor hem en hij had mij in zijn macht. In 2015 (ik was 25) vroeg hij mij om mee te gaan op vakantie naar Curaçao. Wat mij erg leuk leek als vakantie met de persoon van wie je houdt.

Uiteindelijk bleek het om smokkelen te gaan en moest ik alleen gaan. Door mijn zwakte voor hem heb ik het gedaan. Toen hebben we samen met spoed een paspoort voor me aangevraagd. Op korte termijn zat ik voor 18 dagen alleen op Curaçao, ik vond dat heel spannend, want ik wist niet wat me te wachten stond. Eenmaal daar goed aangekomen vond ik het heel leuk om in Curaçao te zijn en vergat ik waarom ik daar was. Uiteindelijk heb ik erg genoten met de neef van Fais, hij heeft mij Curaçao laten zien en laten kennis maken met familieleden en gaven mij een hele goede indruk dat alles goed zou aflopen.

Maar zonder enig nadenken werden wij al in de gaten gehouden in Curaçao, omdat ik een spoed paspoort had en alleen voor het eerst 18 dagen naar Curaçao ging. De neef van Fais kwam bij mij in het hotel en had ‘bolletjes’ gemaakt om door te slikken en bleef daarbij staan tot ik het allemaal naar binnen had gewerkt. Kort daarna werd ik naar het vliegveld gebracht. Ik kwam in Curaçao goed door de douane heen, maar onderweg naar Nederland viel het de stewardess op dat ik niet normaal functioneerde.
Eenmaal aangekomen in Nederland ging het fout. Door mijn gedrag in het vliegtuig is er een melding gemaakt naar de Nederlandse douane en werd ik eruit gehaald bij aankomst. Ik werd meegenomen naar een kantoor en werden er vragen gesteld die ik moest beantwoorden en ze vertelde mij dat ik niet bang hoefde te zijn. Ze vroegen mij of ik had gesmokkeld en ik zei nee. Ze legden me uit dat ik verdacht was, omdat ze me in de gaten hebben gehouden vanaf Curaçao, omdat ik een spoedpaspoort had en alleen was. Als ik geen spoedpaspoort had gehad dan was ik er zonder probleem doorgekomen. Helaas is dat niet gelukt en toen heb ik toegegeven dat ik heb gesmokkeld in opdracht van ‘een vriend’ en legde hun uit dat ik geen namen kon noemen, omdat de mensen in mijn omgeving wonen en ik niet veilig zou zijn. Dat begrepen ze en respecteerden ze, maar moesten me wel per direct arresteren.

IK ZOU IN IEDER GEVAL EEN BELONING KRIJGEN,
MAAR DIE HEB IK NOOIT GEKREGEN….. WEER EEN LES!

Ik zat bij het Justitieel Complex Schiphol en mocht daar pas weg als alle bolletjes eruit waren. Eenmaal toen het eruit was gepoept werd ik nagekeken door een arts en daarna werd ik opnieuw verhoord en verteld wat de consequenties hiervan zijn. Ze vertelden dat ik met de hoeveelheid die ik had zeker 10 jaar de bak in kon gaan. Maar omdat de douane/politie zagen dat ik slachtoffer was geworden van een loverboy, omdat ze dat aan mijn gedrag zagen en ik geen namen wilde noemen voor mijn veiligheid, respecteerden ze dat en hadden mij er op gewezen dat ik nog 2 weken op Schiphol moest blijven in detentie en hun in overleg zouden gaan over hoe ze dit zouden aanpakken. De twee weken werden er vier op Schiphol. De laatste twee weken heb ik als trauma ervaren om in detentie te zitten met vrouwen die totaal anders zijn dan hoe ik ben en ik moest me daarboven zetten om daar doorheen te komen. Ik ben mijn tijd verder goed doorgekomen tot mijn advocaat kwam om de gevolgen te bespreken. De advocaat zei dat ik vrij was verklaard, maar ik moest 250 uur taakstraf doen en ik kreeg 2 jaar voorwaardelijk. Gelukkig ben ik er goed vanaf gekomen.
Toen ik vrij kwam stond Fais mij op te wachten, wat heel verrassend was, maar toch was ik gerust dat hij er was. Hij was heel meelevend met mijn ervaring en heeft mij naar huis gebracht en onderweg zei hij dat ik niet in de problemen zou komen, omdat ik geen namen had genoemd.
Ik zou in ieder geval een beloning krijgen, maar die heb ik nooit gekregen….. weer een les.

Ik heb mijn leven nog meer verbeterd en heb mijn contact met Fais verbroken voor altijd, omdat hij mij gewoon heeft genaaid. Nu leef ik een goed leven, zonder angst, maar kijk altijd achter me, omdat hij vlakbij mij woont en deze trauma zal me altijd bij blijven. Het heeft me sterker gemaakt dan dat ik was. Het klinkt misschien stom, maar ik ben hem toch dankbaar voor deze ervaring. Zo kan ik mezelf beschermen in de toekomst en ik ben mezelf serieuzer gaan nemen. Ik heb diploma’s gehaald en een goede baan. Het heeft me gemotiveerd en sterk gemaakt. Ik zou het nooit meer willen doen, want dat was niet de persoon die ik echt ben.

Anouk

 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest

Share This