Lex

Gedetineerde Leroy

Ik schrijf: om andere gedetineerden te inspireren

Beste lezers,

Dit verhaal is niet alleen leuk om te lezen, maar voor mijn medegedetineerden zit er hopelijk ook iets nuttigs bij. Na die jaren dat ik hier zit heb ik namelijk aardig wat ervaring achter de rug, behalve dan een tijd met het coronavirus, dat is nieuw voor mij, voor jou, voor iedereen.

Wat een tijd. Als je in detentie zit weet je precies wat ik bedoel, ook al maken de meeste mensen alsnog het beste ervan. Maar Skypen in plaats van bezoek, wie had dat verwacht in 2018?

Door deze omstandigheden kunnen veel mensen hun rust niet vinden merk ik, maar ik zeker wel. Ik sport nog rustig op cel, eet goed en zie mijn familie via Skype. Ik kan ze helaas al voor een hele lange tijd niet aanraken, but safety first!

Ondanks dat ik mijn goede kwaliteiten heb, heb ik ook mindere hoor, vergis je niet. Ik was namelijk na elk klein ding dat ik doe mijn handen, nu tijdens corona is dat misschien heel normaal maar voorheen deed ik dat ook al. Mijn cel is dan ook altijd clean en heb het gevoel dat altijd alles er perfect uit moet zien ook al zit ik in de gevangenis. Sommigen zien dit als discipline en sommigen zien dit als overdreven. Het belangrijkste is voor mij dat ik mijzelf er goed bij voel. Ik hoop dat iedereen zich goed voelt bij de keuzes die hij of zij maakt zeker in deze tijden.

Het is fijn om je ei kwijt te kunnen op papier zoals ik nu, in de gevangenis ben ik dan ook beginnen met schrijven. Ik was hier namelijk nooit een fan van en schreef liever op de computer dan met de hand, niet alleen was het sneller, ik kreeg ook minder pijn in mijn hand. Nu pas besef ik wat schrijven met de hand doet. Misschien klinkt het raar maar ik onthoud het beter, heb nog meer focus en het belangrijkste, het werkt ontspannend, misschien niet voor jou, misschien wel voor jou, maar in ieder geval wel voor mij, so why you don’t try?

Ik geef veel complimenten in deze tijden, wat houdt jou tegen om dat niet te doen?

Lobi voor de mensen die dit stuk leuk vonden, ook lobi voor alle andere lezers want ik verspreid graag liefde, zeker in deze tijden! Ik ga weer verder, focussen op het leven buiten m’n celletje, want dan komt de nieuwste, leukste en positiefste Leroy nooit meer binnen!

Groet Leroy

Pin It on Pinterest

Share This