Lex

Gedetineerde John

Ik ben doelgericht, maar ik leef met de dag en leef met de stap

VOOR ALLE MENSEN BUITEN EN BINNEN

Ik ben een freeman, wat voor mij betekent dat ik nooit maar dan ook nooit meer terug zal keren in de jilla. jilla? Nee gevangenis bedoel ik! Ik ben zelf 20 jaar en heb de straattaal nu wel achter de rug, want ik hoef niet meer stoer te zijn voor mijn omgeving, zoals voordat ik vast kwam te zitten. Ik val misschien nog onder de jeugd, volgende maand word ik namelijk 21. De dingen die ik in het verleden heb gedaan waren dom en heb ik spijt van, ze waren zeker niet voor iemand van 16/17 jaar, maar ook zeker niet voor iemand die ouder of jonger is, maar het heeft me op tijd wakker geschud gelukkig.

Als ik ouder was in de tijd dat de negatieve dingen zich afspeelden had ik zeker minimaal het dubbele van mijn tijd in de gevangenis gezeten. Maar ik denk dat leeftijd niet uitmaakt om van je fouten te leren en dat is ook de reden dat ik dit wou schrijven. Want als we elkaar blijven rippen of bij elkaar blijven inbreken of wat dan ook? Wie wint er dan uiteindelijk? Niemand! Bij elk crimineel ding zijn er alleen maar losers. Ook ben ik nu dan trots op mijn junta.. ik bedoel werk natuurlijk! Geen straattaal meer voor mij zoals ik al zei, dat kan namelijk ook niet op mijn werk en anders wordt het weer een gewoonte. Maar de 8 euro netto dat ik per uur verdien zie ik niet als 8 euro voor een uur werken, maar als 8 euro dat ik verdien voor een uur van de straat te blijven! Daarnaast probeer ik wel een carrière te beginnen als rapper, maar hier zit ik nog in de beginfase. Ik ben erg doelgericht, maar ik leef met de dag en leef met de stap.

In de tijden dat ik een boefje was, heb ik ook trauma’s opgelopen, want ik besefte goed dat het slachtoffer er niet voor koos en ik wel. Stom, maar raad eens? Er is tijd, tijd genoeg voor iedereen om van zijn of haar fouten te leren en een geheel nieuw leven te starten waar en wanneer jij zelf wil zodra je vrij bent. Pak die kans en keer niet terug in die slechte gewoontes, want ik kan je zeggen dat het nice is. Ik hoop dat jullie dit plaatsen en niet denken dat ik een betweter wil spelen, want ik ben zelf ook fout geweest en wil dan ook echt niet de ‘good guy’ uithangen, zelfs verre van. Maar slechts mijn eigen verhaal vertellen in de hoop dat het wel iemand wakker schudt! Come on people!

Frenkie

Pin It on Pinterest

Share This