Lex

Gedetineerde Fakir

Hoe ik de tijd uiteindelijk doorkwam

Het is al een tijdje terug dat ik gedetineerd ben geweest, en het is dan ook met toeval dat ik Timeys tegenkwam op het internet. Leuk dat ik mijn bijdrage (hopelijk) kan leveren door middel van dit stukje. Ik wil als eerst mijn respect geven voor alle gedetineerden.De tijd in detentie die voor mij met de tijd makkelijker werd door het ‘wennen’ aan het leven in detentie en positieve gewoontes aan te leren, zal het in deze tijden vast en zeker lastiger zijn geworden door de coronamaatregelen enzovoorts.

Hoe ik de tijd uiteindelijk doorkwam, was zeer eenvoudig, namelijk: ik deed wat moest gebeuren en daarnaast de positieve gewoontes oppakken, zoals: lezen, schrijven of tekenen als afleiding. Als ik veel behoefte had aan een sigaret ging ik mediteren en sporten. Ik was vriendelijk tegen iedereen, ik praatte achter niemands rug om, waas eerlijk zijn en bleef dromen over hoe ik mijn leven ging oppakken als ik uit detentie kwam en het belangrijkste… Accepteren wat je niet kan veranderen en focussen op wat je wel kan veranderen!

Uiteindelijk is mijn droom grotendeels uitgekomen, als ik kijk naar hoe ik mijn leven buiten voor mij zag. Namelijk eerst werk zoeken, daarna werk krijgen en vervolgens tijdens dat werk een eigen bedrijfje proberen op te starten. Misschien heb ik nog niet genoeg inkomsten om van mijn eigen bedrijfje te kunnen leven, maar ik krijg er wel veel geluk uit, en dat is ook belangrijk: nooit doen wat je niet leuk vindt!

Daarnaast heb ik ook zeker de goede gewoontes die ik hiervoor heb genoemd, vastgehouden en zal die ook zeker niet meer kwijtraken. Ik denk namelijk, dat als ik weer 1 slechte gewoonte krijg zoals roken, veel andere slechte gewoontes zullen volgen en ik er met de pet naar zal gooien.

Ik hoop dat jullie er ook maar iets van kunnen opsteken, en dat hoeft niet te zijn: hetzelfde doen als ik, maar wel in ieder geval positieve dingen doen waar je zelf volledig achterstaat!

Bert

Pin It on Pinterest

Share This