Lex

Gedetineerde Xabier

Ik ben wakker geschud en als ik buiten ben blijf ik wakker!

MET HULP HEB IK DEZE BRIEF KUNNEN SCHRIJVEN

Hi Xabier hier. Samen met een vriend uit de gevangenis heb ik dit verhaal geschreven. Ik kan namelijk niet goed Nederlands, maar dat houdt mij niet tegen om dit stuk te schrijven voor jullie. Jullie inspireren mij ook. Wat je wil kan je bereiken, ook al heb je andere personen erbij nodig. Ik wou ook van Spanje naar Nederland verhuizen, dat is gelukt, samen met mijn 4 jaar oudere zus, maar toch zit ik helaas vast.

Ik woon nog niet lang in Nederland en zit ook nog niet zo een lange tijd vast. Het voelt zelfs dat ik in de tijd in de gevangenis meer vrienden heb gemaakt dan buiten, want hoe ik nu word geholpen met het op papier zetten van mijn woorden, herinner ik niet wanneer dat buiten de laatste keer is gebeurd. Hiermee wil ik mensen die vooroordelen hebben over gevangenen ook graag direct het tegendeel bewijzen. Ikzelf had namelijk hetzelfde beeld toen ik nog nooit vast had gezeten, dit is dan ook de eerste keer. Zeker niet dat ik terug zou willen keren als ik weer buiten ben, maar de bangheid die ik had toen ik wist dat ik hier zou belanden is helemaal weg. Die grote mannen die willen vechten om je eten of slaapplek is fictie. De meeste mensen beseffen namelijk dat je toch met elkaar ‘woont’ als ik het zo mag noemen, en dan ga je goed met elkaar om.

Waar ik wel bang voor ben, is dat ik over 7 maanden buitenkom en geen baan meer krijg. Daar baal ik nu al van, maar dat zijn de gevolgen van mijn daden. Als ik eerder goed had nagedacht was ik nu niet hier, maar buiten met mijn zus een drankje aan het doen op deze vrijdagmiddag. Normaal gesproken was ik vrij op de vrijdagmiddag, nu zit ik vast, en niet alleen op de vrijdagmiddag. Blijf wakker! Dat zeg ik elke dag tegen mezelf in de hoop dat ik dat buiten elke dag blijf beseffen. Want nu besef ik de fout die ik ben begaan, dat heb ik ook direct toegegeven bij de rechtbank, geen ontkenning. Maar ik heb ervan geleerd, ik ben wakker geschud, en als ik buiten ben, blijf ik wakker!

Gods zegen voor jou, Xabier.

Pin It on Pinterest

Share This