Lex

Gedetineerde Maliek

Geloof

Soms, als ik ongeduldig en ontdaan ben, herinner ik mijzelf dat God degene is die mij hier in heeft gezet. Mijn leven is niet van mijzelf. Dat is nederigheid. Het betekent dat we onszelf realiseren een adem te zijn en dat God ons niets verontschuldigd is.

Dan komt het vertrouwen, wat inhoudt dat we tenminste twee dingen van God geloven: dat Hij machtig is en dat Hij liefdevol is.

Geloven dat God machtig is houdt in dat we weten dat Hij verantwoordelijk is voor wat er gebeurd. Dingen zijn niet willekeurig of buiten Zijn controle. Hij is in staat om ons te helpen en om ons te veranderen. Veel van onze angst in het wachten komt omdat we vergeten dat ‘God in staat is om alle genade in overvloed te geven’. Jij bent niet overgeleverd aan jouw omstandigheden.

Geloven dat God liefdevol is houdt in dat er zorg is en een doel in alles wat Hij doet. Het betekent dat Hij trouw is in wat Hij doet en dat Hij ons de zegeningen later geeft. Het betekent dat Zijn oordeel en timing altijd perfect is. Het is waar, Hij is ons niets verontschuldigt, maar Hij heeft ons beloofd alles te geven wat we nodig hebben.

Pin It on Pinterest

Share This