Lex

Gedetineerde F.C.

GOED VERHAAL – Er zijn voor anderen

Het is mij pijnlijk duidelijk geworden, dat het heel makkelijk is om al mijn tijd, energie, aandacht enzovoort te laten draaien om mijzelf. Het is normaal voor mensen om egoХstisch te zijn. Maar ik weet dat God niet wil dat ik zo ben. In 1 KorintiСrs 13:13 staat: ”de grootste van deze is de liefde”. Mijn gedachten moeten uit die cirkel komen die om mijzelf draait en mijn eigen interesses. Ik moet, om zo’n liefde te hebben voor anderen, dat ik gedreven word om hen goed te doen, voor hen te bidden, en hen te zegenen.

Daarom is het gebed van mijn hart hetzelfde gebed als dat Jabes uitriep tot God: “Wil mijn gebied vergroten, geef mij een ruimer hart, dat er bij mij meer ruimte komt voor anderen. Zodat mijn liefde gaat groeien en bloeien en dat al die zelfi ngenomenheid begraven zal worden, die bij mij zo voor de hand ligt. Zegen mij, zodat ik die zegen door kan geven. En zodat ik woorden heb die tot hulp zijn. Dat ik weet wat ik voor hen kan doen.

Laat Uw hand met mij zijn, zodat ik mij altijd op de paden van de gerechtigheid zal bevinden, weer mij van het kwade, zodat ik een licht kan zijn en een voorbeeld. En zodat mijn leven een lichtend voorbeeld is van wat waar christendom is; iemand die Gods liefde in zich heeft.”

Pin It on Pinterest

Share This