Lex

Gedetineerde Tirza

GOED VERHAAL – Criminele knuffels

Lotta liep naar de knuffelwinkel toen ze binnen was zag ze iets dat ze echt wou hebben een pluchen knuffel van 1,50 meter!!!!! Hij kostte 10 euro. Lotta kocht hem meteen.

1 jaar later was de reuze knuffel stuk. Lotta was heel erg verdrietig want het was haar lievelings knuffel. Ze ging naar poppendokter ‘oplichterijtjes’. Hij was de beste (oplichter) van de stad. Toen ze Teddy de knuffel terug kreeg as hij veranderd, heel erg. In plaats van 1,50 was hij nu 1,60! En zijn rode shirt was oranje. De blauwe ogen waren groen en in plaats van een lief lachje had hij een valse snoet. Zijn wangen waren niet meer licht roze maar bruin.

Toen Lotta thuis was gekomen zette ze hem op zijn plaats. Die nacht ging ze rustig slapen. Ze merkte niet dat Teddy opstond en naar beneden sloop. Toen Teddy beneden kwam liep hij naar het geldkastje. Toen hij de code had gedraaid pakte hij het geld uit het kastje en draaide het kastje dicht. Snel liep hij terug naar boven en ging op zijn plek zitten. Toen Lotta de volgende ochtend wakker werd zag ze het geld liggen en nam het mee. De avond erna pakte hij opnieuw geld en verstopte het weer in zijn shirt. De volgende ochtend werdt Lotta wakker en waren haar ouders in paniek want ze hadden geen geld meer. Toen Lotta snikkend in slaap viel liep Teddy weg en kwam niet terug. Lotta was nog verdrietiger toen ze dit hoorde.

Ze hingen overal briefjes op met zijn foto, zijn naam, hun straat en nummer. Teddy werd wel gevonden maar in de gevangenis gedaan. Lotta kreeg een nieuwe knuffel.

Pin It on Pinterest

Share This