Lex

Gedetineerde Berber

Geluk en vrijheid

GELUK EN VRIJHEID

Ik heb me lang en vaak afgevraagd wat geluk is. Een gevoel wat soms op komt dagen op een moment. Op zo’n moment heb ik na 45 jaar eindelijk dat ik het herken. ‘He dit gevoel ken ik, dit heb ik eerder gevoeld!’

Ik ben er achter dat wanneer ik andere ingewikkelde gevoelens wegdruk, er ook geen ruimte is voor geluk. Een soort balans in mijn emoties maakt wie ik ben.

Niet meer vluchten voor mezelf, veel sporten en werken zodat ik niet stil sta bij mezelf. Zijn wie ik echt ben en mezelf laten zien wanneer IK dat wil. Wat een vrijheid! En dit in een PI!

Ik voel me meer vrij nu in de bajes dan dat ik me ooit buiten heb gevoeld. Puur omdat de vrijheid in mezelf is gekomen. Als ik (ik zit nu 1 jaar en moet nog 1 jaar) naar buiten ga, ben ik dus vrij in de vrijheid.

Ik kijk hier naar uit, maar de balans tussen verstand en emoties moet ik behouden. Wat ik wil doen moet ik doen, maar wel overwogen de momenten van pijn en verdriet er laten zijn hoe moeilijk ook, maar wetende dat er ook wel een moment van geluk komt!

Berber

Pin It on Pinterest

Share This