Lex

Ex-gedetineerde Niel

Detentie; Voor het eerst in mijn leven, sinds de dood van mijn beide ouders aan kanker, ging ik op mijn knieën!

Je wordt wakker in die eenzame cel. De hele nacht niet geslapen. Nadenken over van alles en nog wat. Normaal ben ik keihard en als het moet heel meedogenloos, geen genade. Voor al het kwade wat op je pad komt. Of ben ik zelf het kwade.?
Je wordt wakker en je bent nat van zweet. Is dit nu een rot droom, een nachtmerrie?

Ik probeer weer te slapen en wordt wakker s’ochtends. Ik hoor voetstappen en gerinkel vd sleutel vd de dikke deur.

Fuck, helaas is de nachtmerrie, dus werkelijkheid.. De zware inval van speciale eenheid arrestatie team is dus echt gebeurd. Ik zit in de bajes!

De eerste dingen waar ik aan denk: Waar is mijn hoogzwangere vrouw? Waar zijn mijn strijders kinderen? Leven mijn waakhonden nog? Wie heeft mij genaaid? Wat is de werkelijke reden waarom ik hier zit? Waar word ik van verdacht?
Er is iemand spoorloos zei de officier, hij had het over coke en wapen handel…etc.

Ik hoor later dat mijn zwangere vrouw ook is opgepakt. Ik zit in zware beperking en dus geen contact met de buitenwereld. Ik mag dus geen contact met haar. Ik draai door. Niemand komt aan mijn vrouw, niemand. En nu zit ze in de cel. Waarom?
Wat is er aan de hand?

Voel me zo kwaad, zoveel woede en onmacht. En ga denken… mijn vrouw en me gezin is nu door mij kapot.. of iemand speelt een spel. Zoveel vragen, maar ik krijg nergens
antwoord op.

Voor het eerst in mijn leven, sinds de dood van mijn beide ouders aan kanker, in mijn puberteit ging ik op mijn knieën. Ik bid voor het eerst weer naar God en mijn overleden ouders in heaven. Lieve God en pa en ma. Waak over mijn vrouw en onze baby in de buik en mijn stoere kinderen. God ik smeek u; bescherm ze!

Ik was vroeger een beetje gelovig, kreeg het mee van mijn lieve ouders. Maar door mijn adoptie en daarna het overlijden van mijn lieve moeder en lieve vader in mijn jeugd dacht ik: fuck iedereen, fuck de maatschappij. En zelfs: fuck God, want je pakt me alles af, waar ik zoveel van houd! Toen werd ik “een Beast” met eigen normen en waarden, principes en codes. Wie mij of mijn dierbaren wat wilde aandoen, wie mij denkt bang te maken: ik ga jullie laten zien en voelen.. wat angst is.. echte angst.

Ik ben Niel Brinkhuis, ex gedetineerde, die meerdere jaren achter de tralies zat, voor o.a. wapen en drugs handel, zware geweldsdelicten en verdacht van zwaar misdrijf waar wel 16 jaar opstaat en dit is een blik uit mijn zware leven. Ik heb gebroken met mijn criminele verleden, en ben nu een succesvol zorgprofessional met mijn zware leven als kennisbron. En ben nu ook goed gediplomeerd.
Ik weet waar ik over praat en ik weet ook hoe het kan eindigen. Ik ken de duistere kant van het leven als crimineel, maar kan nu ook met al mijn kennis, kracht en doorzettingsvermogen een rolmodel zijn voor het maken van de juiste keuzes en een goed, gezond en veilig leven!!!
Ik geef o.a. preventie lezingen, weerbaarheidstrainingen en AFT-trainingen, coaching aan jongeren / hun ouders en leid ze toe naar bijv werk, scholing, en zorg. Ook houd ik me bezig met conflictbemiddeling, groot of klein. Ik ondersteun ouders en jongeren in hun herstel proces en leer ze vaardigheden

Wie dit aanspreekt, hulp of advies wil; ik ben geen standaard coach en ben anders en denk anders dan vele reguliere hulpverleners. Ik ben nog steeds een “aparte” zelfs in de zorgwereld, maar ik ben puur. Wie bij mijn bureau DHC-Coaching aanklopt, ook al is je situatie nog zo complex, voor mij is geen situatie te extreem, ik geef daar juist gas.

Ik wil mijn ouders in heaven en God, vragen om jullie allen bij te staan. Dat jullie je niet alleen voelen: dat er over jullie dierbaren en gezin wordt gewaakt. Hoe donker het nu is, dat er weer licht komt, voel weer liefde door die leegte heen, en focus op het juiste!

Het is mij ook gelukt, one man army style.
We zijn strijders toch…

Niel

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest

Share This