BESTE IEDEREEN,

Dat is wat ik iedereen gun: het beste.
Maar wat is het beste?

Op het moment dat ik hoorde dat mijn zoon de gevangenis in moest, kon alles naar mijn gevoel alleen maar beter. Slechter kon niet. Het beste was nu voor mij gelijk aan het slechtste.
Nooit heb ik geweten dat een mens zoveel soorten gevoelens kon hebben, tot de tijd dat mijn zoon de gevangenis in moest.
Op één en dezelfde dag kon ik me op het ene moment verdrietig, dan weer boos, bang, eenzaam, onrustig, wanhopig, of uitgeput voelen.

De eerste tijd dat mijn zoon in het Huis van Bewaring zat was een tijd vol twijfels: wanneer zou ik mijn kind weer mogen zien?

Wat was ik blij toen ik hem weer voor het eerst mocht zien en vasthouden tijdens het eerste bezoek dat hij mocht ontvangen. En wat was ik verdrietig toen ik daarna weer naar huis ging.

Nu, na een paar jaar gaat het beter. Dat heeft tijd gekost. De ene keer gaat het beter dan de andere keer. Het is en blijft je kind, dus je voelt heel goed aan hoe hij zich op het moment van het bezoek voelt en dat is niet altijd een goed gevoel.
Hij probeert zich wel goed, sterk en vrolijk voor te doen maar dat is zeker niet altijd zijn echte gevoel. Maar het is goed zo: Hij vecht om sterk te zijn en dat is goed.

Het fijne gevoel om hem tijdens de bezoekuren te zien overheerst nu. We lachen, we lachen soms echt. De familieband is sterker dan ooit en dat is positief.
Het verdrietige, boze, bange, eenzame, onrustige, wanhopige, of uitgeputte is minder en dat is ook goed. Dus het gaat beter.
Ook met mijn zoon. Hij heeft een eigen leven daar in de gevangenis en heeft er een voor hem leefbare weg in gevonden. Hij maakt er het beste van.

Ik kan niet wachten totdat het zover is en hij weer naar buiten mag. Naar ons, naar zijn familie.
Het zal vast zwaar zijn, na al die jaren, maar ook dan gaan we er wat van maken. We gaan er ook dan weer het beste van maken.
Het beste dat wordt het, ook voor mij en mijn gedetineerde zoon. Het beste is dan niet meer het slechtste, want dat is al geweest. Het wordt het allerbeste, voor mijn zoon en iedereen om hem heen.
Met hulp voor gedetineerden, ex-gedetineerden en achterblijvers, van zoveel instanties, waarbij nu ook Timeys is gekomen komt alles zeker helemaal goed. Want ook zij willen het beste voor mijn zoon.

Bedankt voor het lezen van mijn stukje,
Ik wens ook jou het allerbeste …

Groetjes,
Alexia, moeder van een gedetineerde

Pin It on Pinterest

Share This