Lex

ACHTERBLIJVER – Priscilla uit Utrecht

VERTEL EENS OVER JEZELF
Mijn naam is Priscilla, ik ben 34 jaar oud. Ik woon in de mooie stad Utrecht, sinds kort op mezelf. Dat heeft even geduurd omdat alles erg duur is als starter, zeker als je alleen bent. Ik woon alleen, ben vrijgezel en heb geen kinderen. Ik werk als schoonmaakster en daarnaast studeer ik Moderne Bedrijfsadministratie. Dit combineer ik, omdat ik als zzp’er wil gaan schoonmaken en misschien zelfs een bedrijfje wil starten in de toekomst.

WIE KEN JIJ IN DENTENTIE?
Mijn beste vriendin zit in detentie. Ze zit er nu zo’n twee jaar. Twee jaar klinkt voor sommige mensen kort, maar geloof me, dat is echt lang. Ik denk dat elke week te lang is voor een ‘achterblijver’. Stom woord ‘achterblijver’, dat klinkt zo zielig ha ha, maar dat ben ik niet hoor.

HAD JE VERWACHT DAT JE BESTE VRIENDIN IN DETENTIE TERECHT ZOU KOMEN?
Nou dat ze echt in detentie terecht zou komen had ik niet verwacht. Wel zag ik dat ze met de verkeerde mensen omging. Ik probeerde haar wel te waarschuwen, maar dat is lastig, want ik wilde haar ook niet verder weg duwen van mij. Dat is uiteindelijk wel zo goed als gebeurd, waardoor ik er te laat achter kwam dat ze in de nesten zat. Ik weet wie mijn beste vriendin is, ze is echt geen slecht mens, maar ze is wel in een hele nare situatie terecht gekomen. Ik hoop dat het een les is geweest voor haar.

KRIJG JE STEUN VAN HAAR FAMILIE OF ANDERE VRIENDEN/VRIENDINNEN VAN HAAR?
Van haar familie wel, ik heb goed contact met haar ouders. We spreken af wie wanneer gaat Skypen of wie wanneer op bezoek gaat bij haar. Ik ga zeker een keer in de week op de koffi e bij hun, het zijn voor mij echt mijn tweede ouders, we kennen elkaar al zo lang. Van ‘vrienden’ hoef je niet veel te verwachten. Ik denk dat dat al genoeg zegt.

HOE ZIEN JULLIE DE TOEKOMST ALS BESTE VRIENDINNEN VOOR JE, NA DETENTIE?
Ik weet zeker dat we hier samen veel sterker uit komen. Ze weet zelf ook wel dat ze in een nare situatie terecht is gekomen door bepaalde mensen. Dit wil ze in de toekomst niet meer. Veel van onze oudere vriendinnen hebben nu een gezin en kinderen, dat is iets wat zij ook graag wilt in de toekomst. Een stabiele toekomst. Met ons zit dat wel goed, wij gaan door dik en dun.

DE KERSTDAGEN KOMEN ERAAN, HOE IS DIT ALS ACHTERBLIJVER?
Ja lastig, maar je went er wel aan. Nog even en we kunnen het weer met de hele groep vieren. Ik ga met de kerstdagen altijd langs bij
haar ouders en hopelijk kunnen we dan op bezoek of is er Skype. Dat weet ik nu nog niet.

HEB JE GOEDE VOORNEMENS VOOR HET NIEUWE JAAR?
Ja zoals elk jaar stoppen met roken ha ha. Verschrikkelijk zeg. Ik zeg het elk jaar, maar ik moet het ook echt een keer serieus gaan doen. Natuurlijk wil ik graag mijn studie afronden volgend jaar.

WAT ZOU JE WILLEN ZEGGEN TEGEN DE GETEDINEERDEN IN DEZE LASTIGE TIJDEN MET DE AANKOMENDE FEESTDAGEN?
Hoe moeilijk het ook is, maak er het beste van met z’n allen. Probeer het zo gezellig mogelijk te maken, het is wat het is. Je kan beter het beste van de situatie maken i.p.v. chagrijnig rond lopen.

WAT ZOU JE WILLEN ZEGGEN TEGEN DE ACHTERBLIJVERS IN DEZE LASTIGE TIJDEN MET DE AANKOMENDE FEESTDAGEN?
Ik denk dat het voor de achterblijvers nog het lastigst is. Ik wens alle achterblijvers veel succes en hou nog even vol! Geniet van de mensen die er wel zijn en denk aan de toekomst waarbij je weer compleet bent als gezin of als vrienden/vriendinnen.

Fijne feestdagen iedereen en niet chagrijnig zijn!! Het komt

allemaal goed.

Pris

Pin It on Pinterest

Share This