Lex

ACHTERBLIJVER- Midia uit Rotterdam

VERTEL EENS OVER JEZELF
Ik ben Midia en ik ben 28 jaar oud. Ik werk als projectmanager en mijn partner en ik hebben een dochter. Als hobby kook ik graag en films kijken met mijn dochter (vooral Disney natuurlijk).

WIE KEN JIJ IN DENTENTIE?
Mijn man zit in detentie.

HOU JIJ JE BEZIG MET DE INFLATIE?
Uiteraard, er is inmiddels geen ontkomen aan, alles begint duurder te worden, de energierekeningen schieten omhoog. Als je het nieuws of de tv aanzet gaat het nergens anders over. Gelukkig hoeven wij ons niet druk te maken of we de rekeningen kunnen betalen, want ik heb een goede baan. Maar voor andere mensen is het heel erg.

PRAAT JIJ OVER DE INFLATIE MET JE PARTNER?
Ja. Mijn partner en ik hebben vaak diepe gesprekken, waarvan dit ook een onderwerp is waar we het over hebben. We bespreken beide visies en natuurlijk of het effect heeft op ons of onze naasten. Het is fi jn om zulke gesprekken te hebben met mijn partner.

KRIJG JE STEUN VAN FAMILIE OF VRIENDEN?
Ja zeker, ik woon in de straat van mijn en zijn ouders, dus we komen veel bij elkaar over de vloer. We koken voor elkaar en ze helpen met mijn dochter (bijvoorbeeld met naar school brengen of halen). Het is fi jn dat we elkaar hebben en zo heb ik toch nog een stukje van mijn man dichtbij mij.

HOE ZIE JIJ JULLIE TOEKOMST ALS PARTNER VOOR JE, NA DETENTIE?
Dat ligt helemaal aan de defi nitieve uitspraak. Ik zal altijd bij hem blijven, maar we willen graag weten wanneer hij vrij komt, niet alleen voor onze dochter, maar ook om zo verder te plannen wat we gaan doen met onze toekomst.

SCHAAM JIJ JE WEL EENS VOOR DE SITUATIE?
Ik was bang voor de reacties van familieleden of vrienden, maar eigenlijk viel het me mee. Ik merk dat bepaalde mensen afstand nemen en dat is prima, dat begrijp ik, uiteraard wel jammer.

SPREEK JE NOG ANDERE ACHTERBLIJVERS?
Ja, heel toevallig is er nog een moeder op de school van mijn dochter en haar man is net vrijgekomen. Ik kan vaak met haar spreken, omdat ze mij ook begrijpt.

WAT ZOU JE WILLEN ZEGGEN TEGEN (EX)GEDETINEERDEN
Niet alleen succes met het dealen en met het missen van degene die vast zit, maar ook met deze infl atie en de situatie op dit moment.

Pin It on Pinterest

Share This