Lex

ACHTERBLIJVER – Wim uit Amsterdam

VERTEL EENS OVER JEZELF
Ik ben Meno, 32 jaar en al sinds 2016 een achterblijver.

HOU JIJ JE BEZIG MET DE VRIENDSCHAPPEN/COMMUNICATIE IN DETENTIE VAN JOUW VADER?
Ik hoor eigenlijk altijd verhalen die hij vertelt uit zichzelf, waarbij hij vertelt dat ze voor elkaar koken, sporten of gewoon een koffietje doen. Ik maak me dus totaal geen zorgen over zijn vriendschappen en de communicatie met anderen. Mocht hij het een tijdje niet meer hebben over contact met anderen of in een dip zitten, dan zal ik zeker vragen hoe het gaat met het contact met anderen in de gevangenis, dit is natuurlijk wel heel belangrijk. Niet alleen voor hem maar ook voor ons als achterblijvers.

HOE ONDERHOUDEN JULLIE HET CONTACT?
Momenteel Skypen en bellen we veel, al ging ik in het verleden wekelijks op bezoek. Ik ben wel blij dat het bezoek tegenwoordig weer kan want dat is toch een stuk beter dan elkaar zien op een schermpje. We Skypen alsnog veel omdat bezoek mogelijk is met maximaal twee volwassenen en in het verleden kwamen we letterlijk altijd met zijn drieën dus kunnen we beter Skypen. Mocht iemand toevallig niet kunnen, dan plant hij wel een fysiek bezoekmoment in.

OP WELKE MANIER ZORG JE DAT JIJ JOUW VADER EEN HART ONDER DE RIEM STEEKT?
Ik stuur hem geld voor eten, haal kleding voor hem als hij dit nodig heeft en het belangrijkste: altijd vrolijk zijn! Ze maken daar denk ik genoeg ellende mee, en een positief belletje kan hem zo erg opvrolijken merk ik, dus daarom zorg ik dat ik altijd positief praat, ook al voel ik me slecht!

HOE COMBINEER JE BEZOEKMOMENTEN MET HET DAGELIJKS LEVEN?
Ik werk parttime en de momenten dat er Skype of bezoek is, heb ik altijd vrij. Mijn baas weet ervan, het is namelijk mijn vader en hier heeft hij gelukkig begrip voor. Ik raad ook echt aan om zulke dingen te bespreken met je werkgever, want het lucht zoveel op als iemand in een omgeving waar je, je vaak bevindt afweet van zo een nare situatie!

IS DE BAND ANDERS DAN VOORDAT HIJ VAST KWAM TE ZITTEN EN WAAROM?
Uiteraard, helaas is dat niet anders. Voordat hij vast kwam te zitten waren mijn ouders al niet meer samen, maar ik was er wel elk weekend. Ik kan nog steeds dingen met hem bespreken, maar bijvoorbeeld een biertje doen zit er al een lange tijd niet meer in, gelukkig gaat dit binnenkort weer volledig anders zijn en kunnen we weer samen gezellige dingen doen.

WAT IS JOUW FAVORIETE MOTTO EN WAAROM?
Als je de toekomst als tegenwind ervaart, loop je in de foute richting. Dit is mijn favoriete motto, omdat het erop neerkomt dat de toekomst in je eigen handen ligt. Ben je niet blij met een keuze die je van plan bent om te maken in de toekomst? Er zijn nog genoeg andere mogelijkheden!

WELKE LEVENSLES WIL JIJ DELEN MET DE LEZERS VAN TIMEYS EN WAAROM?
Denk aan de toekomst, waar het allemaal beter wordt. Dit geldt zowel voor jou als voor je kennis, vriend(in) of familielid die in de gevangenis zit.

ZOEK JIJ CONTACT MET ANDERE ACHTERBLIJVERS OM VRAGEN TE DELEN?
In het begin had ik veel vragen, uiteindelijk kwam ik er wel achter door met de gevangenis zelf te bellen. Nu zit ik eigenlijk nooit meer met vragen, maar mocht ik pas net een achterblijver zijn, dan had ik er zeker interesse in gehad om met andere achterblijvers te praten, het zou zo fi jn zijn omdat je toch in hetzelfde schuitje zit!

Groetjes en heel veel sterkte aan alle anderen die zich in een nare periode bevinden!

Meno

Pin It on Pinterest

Share This