Lex

ACHTERBLIJVER- Kevin uit Zutphen

VERTEL EENS OVER JEZELF
Ik ben Mado, geboren in Gambia, Afrika. Ik woonde eerst een lange tijd in Londen, maar nu woon ik een paar jaar in Nederland.
Mijn vriendin typt dit nu voor mij, want ik kan nog niet zo goed schrijven. Ik woon samen met mijn vriendin, ik heb haar leren kennen in Londen, zij is Nederlands.

WIE KEN JIJ IN DENTENTIE?
Mijn vriend uit Afrika, hij woonde al in Nederland voordat ik hier kwam, we hebben altijd contact gehouden, dus het was toevallig dat ik nu ook naar Nederland kwam, toen zagen we elkaar weer na een lange tijd. We hielden altijd contact via de telefoon. Hij woonde in Den Haag en ik in Diemen.

HEB JIJ ZELFLIEFDE?
Tuurlijk! Why not? Iedereen moet van zichzelf houden, I love me!!

COACH JIJ MENSEN OM ZELF-LIEFDE TE HEBBEN?
In ons land leer je dat al vanaf dat je jong bent, love yourself and love and respect others! Ik zeg het altijd tegen mensen, maar mensen in Nederland kijken vaak raar op als ik zulke dingen zeg, hier zijn ze daar iets anders in.

KRIJG JE STEUN VAN FAMILIE OF VRIENDEN?
Van mijn vriendin. Zij is de enige die het weet. Ik zeg het niet tegen zijn of mijn familie in Afrika. Ik wil niet dat ze zich zorgen gaan maken. Hij komt zo vrij dan is alles weer goed en kan hij naar Afrika bellen en het vertellen.

HOE ZIE JIJ JULLIE TOEKOMST ALS VRIENDEN VOOR JE, NA DETENTIE?
Goed, ik ga nu soms op bezoek als mijn vriendin tijd heeft om mij te brengen, ik heb nog geen rijbewijs. Voor detentie zochten we elkaar op met de trein of we spraken af in het midden.

SCHAAM JIJ JE WEL EENS VOOR DE SITUATIE?
Nee, het kan iedereen gebeuren, soms gebeuren die dingen. Je moet jezelf na detentie gewoon herpakken en zorgen dat je niet nog een keer in detentie komt. Freedom, je moet vrij zijn en gelukkig zijn.

SPREEK JE NOG ANDERE ACHTERBLIJVERS?
Soms op bezoek als ik mensen zie, maar niet buiten detentie. Ik ben druk met aan mezelf werken en in te burgeren hier in Nederland, als ik meer vrije tijd zou hebben zou het me wel leuk lijken.

WAT ZOU JE WILLEN ZEGGEN TEGEN (EX)GEDETINEERDEN
Love yourself en geef iemand elke dag een complimentje, ga op zoek naar het mooie in de mens.

Pin It on Pinterest

Share This