Lex

ACHTERBLIJVER – Leo, de broer van

VERTEL EENS OVER JEZELF
Ik heet Leo, ik werk in de bouw, ik ben 42 jaar, ik heb een eigen gezin en ik woon in Limburg. Als hobby heb ik vooral eten, lekker uit eten met het vrouwtje of lekker snacken, ik wil alles proeven, ik ben nergens bang voor, heerlijk!

WIE KEN JIJ IN DENTENTIE?
Mijn broer zit in detentie, ik zal niet zeggen waar of wie het is natuurlijk, dat is voor ons als familie alleen belangrijk.

HOU JIJ JE BEZIG MET DE VOORUITZICHTEN VAN JE BROER?
Goed, ik zie veel verandering bij hem dit keer. Hij lijkt serieus en echt aan de slag te gaan met zijn ‘demonen’ zoals ze dat zeggen. Ik heb hem in jaren nog nooit zo goed gezien en dat doet ons als familie erg goed. We hebben er echt vertrouwen in dat als hij vrij komt dat hij op het goede pad blijft.

PRAAT JIJ OVER DE VOORUITZICHTEN MET JE BROER?
We praten er zeker over, wij zijn als familie natuurlijk erg trots op hem ondanks dat hij vast zit, hij heeft een goed hart en is er altijd voor zijn familie. We zullen hem altijd blijven steunen en zeker nu het zo goed gaat, delen we dat met hem, zo dat hij ziet dat wij er ook voor hem zijn. Als het slecht met hem gaat krijgt hij ook een ‘trap onder zijn reet’ van ons, zo is het ook.

KRIJG JE STEUN VAN FAMILIE EN/OF VRIENDEN?
Onze hele familie, en dat zijn er een hele boel, steunen elkaar, maar ook hem. Dat maakt ons zo sterk, we zijn 1 pack en blijven er altijd voor elkaar, iemand die het er zwaar mee heeft ondersteunen we met z’n allen.

HOE ZIE JIJ JULLIE TOEKOMST VOOR JE, NA DETENTIE?
Zoals het er nu uit ziet goed, we vangen hem op na detentie en pakken al het hulp na detentie met beide handen aan, dat is niet alleen goed voor hem, maar ook voor ons. We houden de begeleiding goed in de gaten en of hij zich overal aan houd.

SCHAAM JIJ JE WEL EENS VOOR DE SITUATIE?
Tegenover familie niet. Op het werk praat ik er niet over, of mensen moeten er echt naar vragen, maar ik schaam me verder niet ofzo.

SPREEK JE NOG ANDERE ACHTERBLIJVERS?
Nee, wel begeleiding en de advocaat van mijn broer, om alles in goede lijnen te laten lopen, ook voor zijn vrijlating.

WAT ZOU JE WILLEN ZEGGEN TEGEN (EX)GEDETINEERDEN
Voor de mensen die al vast hebben gezeten: blijf lekker buiten, ga werken, daar kom je het verste mee. Voor de gedetineerden: houd vol. Wie weet heb je nog lang te gaan, wie weet nog kort, maar het komt uiteindelijk goed.

Pin It on Pinterest

Share This