Lex

ACHTERBLIJVER- Kevin uit Zutphen

VERTEL EENS OVER JEZELF
Ik ben Kevin, ik kom uit Zutphen, ik ben 40 jaar. Ik werk als kok, mijn vriendin en ik hebben geen kinderen of iets. Ik (voorheen we) woon in een gezellig appartement met mijn 2 katten Luna en Mobi.

WIE KEN JIJ IN DENTENTIE?
Mijn vriendin zit in detentie. Ik ben al 20 jaar met haar samen, met diepe dalen, maar ook veel mooie momenten. Ze is een schat, maar als er drugs bij kwam kijken was ze een duivel, dat klinkt hard, maar het is de waarheid.

HOE IS HET OM JE VRIENDIN VERSLAAFD TE ZIEN?
Toen ze nog verslaafd was, was het echt moeilijk. Ze ging van een lieve meid naar iemand die ik niet herken. Niet iemand waar ik verliefd op geworden ben en dat was gewoon eng. Ze genoot niet van de drugs, maar toch bleef ze het doen, gewoon verslaafd en voor niemand kunnen stoppen.

HOE GA JE OM MET EEN VERSLAAFDE VRIENDIN?
Daar kan je niet mee omgaan. Ik heb haar op alle manieren gesmeekt om te stoppen, maar de drugs had haar in de macht. Het enige wat kan helpen is een afkickkliniek en professionele hulp. Ik ben geen deskundige, dat besefte ik na al die tijd. Ik voelde me aan de kant geschoven omdat de drugs voor mij ging.

KRIJG JE STEUN VAN FAMILIE OF VRIENDEN? 
We zijn er allemaal voor elkaar, mijn familie en haar familie hebben goed contact.

HOE ZIE JIJ JULLIE TOEKOMST ALS PARTNERS VOOR JE, NA DETENTIE?
Ik hoop goed, ze is eerder afgekickt en teruggevallen dus ik durf niet 100% te zeggen dat het dit keer goed gaat, maar ik hou altijd hoop. Ze moet baas worden over haar eigen lichaam en geest.

SCHAAM JIJ JE WEL EENS VOOR DE SITUATIE?
Ik schaamde me dood, zeker voor onze buren, ik heb hele lieve buren en als mijn vriendin dan weer gek werd, kon volgens mij de hele flat het horen, tuurlijk schaam je je dan. De buren zagen haar soms heel lief en de andere keer hoorden ze haar schreeuwen of zagen ze haar er verschrikkelijk slecht uit zien.

SPREEK JE NOG ANDERE ACHTERBLIJVERS?
Nee ik spreek geen andere achterblijvers, wel familie van (ex) verslaafden. Twee andere mannen waar ik contact mee heb, we wonen niet in de buurt van elkaar dus een keer in de zoveel tijd spreken we af. We kunnen elkaar begrijpen en tips geven.

WAT ZOU JE WILLEN ZEGGEN TEGEN (EX)VERSLAAFDE GEDETINEERDEN
Ik hoop echt dat je clean kunt blijven en kan herstellen. Het is erg zwaar voor de familie, niet alleen voor jezelf. Je kan de baas worden over je eigen lichaam en geest, maar je moet het zelf doen. Ga voor een mooie toekomst.

Pin It on Pinterest

Share This